Látogatás

2023.08.19. 11:38

Fotókon a látogatás: Sissit méltatta Habsburg György Esztergomban

Lovashuszároktól, borlovagoktól kísérve vett részt Habsburg György az esztergomi Sissi-ünnepen, melyet az Erzsébet park tőszomszédságában 20 éve felállított, az uralkodónőről készült portrészobránál tartottak.

Pöltl Zoltán

Habsburg György Sissi királyné Ehingentől Esztergomnak 20 éve ajándékozott szobránál méltatta az Habsburg uralkodó és a magyarok jó kapcsolatát

Forrás: 24 Óra

Fotó: P O. Z.

Az augusztus 19-i esztergomi eseményen többek mellett részt vett Hernádi Ádám polgármester, Erős Gábor országgyűlési képviselő, illetve Esztergom testvérvárosa, Ehingen küldöttsége is. A Sissi királynőről tartott rendezvény nyitányaként zenekari kísérettel a német és a magyar himnusz is elhangzott.

Habsburg György beszédében kiemelte, hogy a Sissiről készült híres filmsorozat – melyben Romy Schneider alakított az uralkodót – nem egészen a fontosság jegyében ábrázolta a királynőt, ezért is érdemes hangsúlyozni, hogy az uralkodónak milyen lényeges szerepe volt az 1867-es kiegyezésben, mely Magyarország egyik legjelentősebb történelmi fordulatát hozta el. Az ünnepségen végén a résztvevők megkoszorúzták az Ehingen által Esztergomnak ajándékozott szobrot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában