Zárt ajtók

2023.08.30. 06:55

Folytatódik a kömlődi fiók kálváriája: itt a posta válasza

Portálunk megnyugtató választ kapott a Magyar Postától, mikor kell bezárnia a kömlődi fióknak. Teljes reakciójukat közöljük.

Kemma.hu

A mai napig nagy forgalmat bonyolít a kömlődi posta

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Kérdések vannak. A válaszokat megkaptuk. A kérdések továbbra is megmaradtak a kömlődi posta üzemeltetésével kapcsolatban. Vajon bezárnak-e, és ha igen, akkor mikor?

Mint ismert a Magyar Posta Zrt. az energiaválságra hivatkozva több száz postahivatalt zárt be, köztük vármegyénkben is. A központ hónapokkal ezelőtt levélben kereste meg az 1500 lakosúnál kisebb önkormányzatokat, hogy vegyék át a helyi posták üzemeltetését. Ez a hivatalos értesítés, mint Bogáth István polgármester elmondta, megérkezett az önkormányzathoz, de érdemben nem tudnak reagálni. Vagyis nem veszi át a hivatal a posta üzemeltetését, így, ha fájó szívvel is, de nem kerülhető el a kömlődi sorsa.

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, lapunk augusztus 16-án kérdéseket tett fel a Magyar Postának e-mailben. Két héttel később megérkezett a válasz. Közleményükben az áll, hogy az ország legnagyobb postai szolgáltatási és csomaglogisztikai vállalataként meg kell felelniük a 21. század elvárásainak. Arra törekednek, hogy az ország minden pontján magas színvonalú és ügyfélközpontú szolgáltatást nyújtsanak a lakossági és üzleti ügyfelek számára egyaránt. Továbbá elárulták azt is, hogy emellett elvárás a Postával szemben, hogy gazdaságosan, fenntartható módon működjön, megtartva a versenyképességét. A Magyar Posta ezért is hozta létre új partneri programját.

Kömlődön 1104-en élnek. Az e-mailben jelezték azt is, hogy a település postapartneri konstrukcióban történő ellátásával kapcsolatban a vállalat megkereste a helyi önkormányzatot, aki nem kívánt élni a partneri együttműködés lehetőségével, és egyéb vállalkozó sem jelentkezett. Válaszukban kiemelték: jelenleg nincs folyamatban olyan intézkedés, ami a kömlődi posta jelenlegi üzemeltetési módjának megváltoztatását eredményezné, tehát a ma is működő posta a megszokott rend szerint, továbbra is magas minőségben áll az ügyfelek rendelkezésére.

Természetesen az MP Zrt. továbbra is biztosítja annak lehetőségét, hogy a postai felvételi szolgáltatások a jövőben vállalkozói együttműködés keretében valósuljanak meg, amelyre a Posta honlapján (posta.hu) keresztüli regisztráció útján lehet jelentkezni – reagáltak a Magyar Posta Zrt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában