Karbantartás

2023.08.22. 18:43

Rend a lelke mindennek: felseprik és takarítják a tatai műfüves pályákat

Karbantartási munkákat végeznek ebben az időszakban Tata két műfüves grundpályáján a Bacsó Béla utcai lakótelepen és a Kazincbarcikai utcán – olvasható a város közösségi oldalán.

Kemma.hu

A Bacsó Béla u. 66/9 szám alatti társasház mögötti területen a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen kialakított műfüves grundpályát 2020-ban adták át, a következő esztendőben pedig befejeződött egy újabb műfüves grundpálya megépítése is a Kazincbarcikai utcai játszótérnél – olvasható a város hivatalos közösségi oldalán.

Annak érdekében, hogy a pályák hosszú ideig be tudják tölteni funkciójukat, szükséges a karbantartási feladatok rendszeres elvégzése, ezzel kapcsolatban Rigó Balázs alpolgármester így nyilatkozott: 

– Minden évben elvégezteti a város önkormányzata ezeket a karbantartási munkákat egy külső cég bevonásával. A karbantartás keretében sor kerül a sportpályák felseprésére, gyommentesítésére, takarítására, gumigranulátummal való feltöltésére, továbbá a megsérült műfű javítására, pótlására, a hálók újratöltésére, feszítésére és ugyancsak a pótlására. Most, első körben a sportpályák felületével foglalkoznak, majd ezt követően ütemezetten végzik a további teendőket a következő időszakban – mondta Rigó Balázs, majd így folytatta: 

– A két pályát a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. rendszeres tisztítja, azonban az egy évvel ezelőttihez hasonlóan még mindig gyakran tapasztalható, hogy a sportpályákon és azok környezetében sokan eldobálják a szemetet, üdítőspalackokat, sörösdobozokat és egyéb hulladékokat. Sajnos időnként azt is tapasztaljuk, hogy rongálják ezeket a pályákat, ezért mindenkit arra kérünk, hogy figyeljenek a környezetünkre és használják tudatosan ezeket a pályákat – tette hozzá az alpolgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában