Találkozás

2023.08.13. 09:00

Élménytúra, zene és varázslatos kilátás várta a fiatalokat a tatai diákpikniken

Ötödik alkalommal szervezték meg a tatai diákpikniket. Ezúttal a Kőfaragó ház zöldteraszán gyűltek össze a gyerekek.

Goletz-DeáK Viktória

Izgalmas programok várták a fiatalokat az ötödik tatai diákpikniken

Forrás: 24 Óra

Fotó: Goletz-Deák Viktória

Égő fáklyák, fiatal zenei tehetségek, bográcsétel készítése közösen, remek társaságok teremtettek élményt a szép számmal érkező vendégeknek. Volt, aki saját pokrócára kényelmesen letelepedett. A zenekedvelők is élvezték a hangulatot. A piknik szervezői mindent megtettek, hogy kiváló nyáresti élményben legyen része a fiataloknak: élménytúrával, hajfonással, játékokkal. 

A rendezvény nyitányában Varga András képviselő, a  Tata Városi Diákönkormányzata (TAVIDÖK) mentora, Szénási Edina, a Te Vagy Önmagad Legjobb Verziója Egyesület elnöke, valamint Ködmön Kristóf Tata Város diákpolgármestere köszöntötte a vendégeket. Kristóf a Kemma.hu-nak elmondta, hogy idén a programokra helyezték a hangsúlyt a piknik szervezésekor. 

– Idén egy új helyszínen vártuk a diákokat, ahonnan nagyon szép kilátás van a Kálváriára, meg jó, hangulatos légköre van a Kőfaragó háznak. A jó hangulatot a Peron Tehetségkutató Központ biztosította. A fiatal tehetségek közül fellépett Boldog Zsófia, Diószegi Orsolya, Elekes Fanni, és Gaál András. A műsort pedig Risóczki Lilla és Boldog Zsófia vezette – mondta a diákpolgármester. 

Mindegyik fiatal tehetség különleges oldalát mutatta meg a mikrofonok előtt. Még egy születésnapi köszöntést is sikerült becsempészni a programba. A TAVIDÖK meghívta a Tatabányai Diákönkormányzat tagjait a diákpiknikre a 18 éve tartó folyamatos együttműködés erősítésére. A tatabányai fiatalok örömmel fogadták el a meghívást. 

Különleges kilátás
A Kőfaragóház látogatási lehetőséget biztosított a fiataloknak a 37 méter magas söréttorony meglátogatására. A 176 lépcsővel sokan birkóztak meg. A torony tetején pazar kilátás várta a bátrakat. A bográcsételek közös elkészítése is örömteli élménynek bizonyult, és bizony a vendégeknek ízlett a hamisgulyás, mert a rendezvény végén a kondérok üresek maradtak. A fiatalok legközelebbi nagyrendezvénye az Által-ér menti éjszakai kerekezés lesz augusztus 27-én, amely ezúttal Tatabányáról indul Tatára. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában