Jegyzet

2023.08.30. 21:00

A sofőr is olyan, mint a MÁV: csak négy ellensége van....

Kedden egy dolog miatt biztosan nem kellett aggódnia senkinek. Ez pedig a hőség. Laza 15 fokot hűlt a hőmérséklet ugyanis alig fél nap alatt. Míg az elmúlt napokat a már-már indokolatlan kánikula uralta, addig hétfőn és kedden este-kora éjszaka a szél, az eső okozta a legtöbb gondot.

Szűr Annamária

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Sz. A.

Az egyik tatai lakótelepen például hétfő este letépte a szélvitorlát a teraszról. Hangosan, zörögve, csimm-bummozva rikoltotta világgá a pár órával korábban még árnyékot nyújtó alkalmatosság, hogy szó szerint más szelek fújnak. A vonatközlekedést kidőlt fák akadályozták. A sofőröket meg úgy általában véve az időjárás. 

Nem meglepő, hogy már kedden kora reggel több baleset történt. És napközben is jellemző volt, hogy indokolatlanul reagálnak a vezetők a különböző helyzetekre. Volt az óvatos duhaj, aki a vizes úttesttől úgy megijedt, hogy ott is harminccal ment, ahol ötvennel lehetne. Volt a fáziskéséses, aki minden lassításra az utolsó pillanatban, de legalább nullára fékezve reagált. És volt a türelmetlen, aki ennek örömére egyből kivágott, nem törődve a szembeforgalommal. 

Lehet, hogy a vezetés is olyan kicsit, mint a rossz viccben a MÁV. Csak négy ellensége van. A tavasz, a nyár, az ősz és a tél. Valahogy így vannak ezzel a sofőrök is. Egy ötödikkel megfejelve: a többi közlekedővel. Talán ezt kellene észben tartani. És nem csak akkor, amikor megváltozik az időjárás. Páni félelem, indokolatlan reakció helyett felmérni, mi vár ránk. Akkor talán kevesebb lenne az ütközés. És nem csak egymással. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában