Neves vendégek

2023.08.26. 06:24

A komáromi polgármesterek beszélgetésével kezdődött a Fenyves Szabadegyetem

Pénteken megkezdődött Komáromban a Fenyves Szabadegyetem. A rendezvény - amelyet Nagy-Vargha Zsófia, a fiatalokért felelős helyettes államtitkár nyitott meg - vasárnap délutánig tart.

Körtvélyfáy Dina

Turi Ádám, Keszegh Béla és dr. Molnár Attila Komáromról beszélget

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvéyfáy Dina

Az idén már harmadik alkalommal rendezik meg a szabadegyetemet, amelynek célja az, hogy az Észak- és Dél-Komáromban élő fiatalok jobban megismerhessék egymást.

A rendezvényt a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata, a Jókai Mór Diákkör, a Marthos Polgári Társulás – Esterházy Akadémia, a Pázmáneum Ifjúsági szervezete, a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők Egyesülete, a Komáromi Diákönkormányzatok Városi Szövetsége, a Fiatal Lokálpatrióták Egyesülete, valamint a Magyar Ifjúsági Konferencia szervezi.

A csaknem száz résztvevő költségeit az első két évben a táborlakók befizetéseiből fedezték, idén a rendezvény több pályázatból, kormányzati és önkormányzati támogatásból gazdálkodhat – mondta Turi Ádám főszervező, a Nemzeti Ifjúsági Tanács alelnöke.

Nagy-Vargha Zsófia köszöntője után, hagyományosan Észak- és Dél-Komárom polgármestereinek, Keszegh Bélának és dr. Molnár Attilának közös beszélgetése nyitotta.

Szombaton és vasárnap számos érdekes programra várják az érdeklődőket. Szombaton 9 órakor kezdődik A gyűlölet nem pálya! című beszélgetés a sport szerepéről a gyűlöletbeszéd elleni harcban. A rendezvényre várják Sipos Jenőt, az MLSZ szóvivőjét, Bozsik Pétert, korábbi szövetségi kapitányt, dr. Lomnici Zoltánt, a Legfelső Bíróság korábbi elnökét és az Aranycsapat Testület vezetőjét, ifj. Buzánszky Jenőt, az Ovifovi Alapítvány vezetőjét, Pekler Zalánt, olimpikon sportlövőt, illetve Erős Gábort, egykori FIFA labdarúgó játékvezetőt, országgyűlési képviselőt.

10 órától Online kihívások a köznevelésben, 11 órától pedig Online kihívások a felsőoktatásban címmel kezdődik beszélgetés. Utóbbin várhatóan Varga-Bajusz Veronika, felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, Borhy László, az ELTE rektora, Juhász György, a Selye János Egyetem rektora és Fedeles Tamás, a PTE rektorhelyettese vesz részt.

Vasárnap vendégük lesz Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője és Pekler Zalán sportlövő is.

A rendezvény keretében rendezik a Fenyves Fesztet is. A szombati és vasárnap nyárzáró buli mindenki számára díjmentes lesz.

A program: 19 óra: Kingfishers zenekar. 20 óra: Dj Soldier. 21 óra: JENEI. 22 óra: Dj Felus. 23 óra: Koósz Milán. 0 óra: Dj Soldier. 1 óra: The Unicorns. 2 óra: Dj Soldier. 3 óra: CIGGI.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában