„Fuss az erdész szemével!”

2023.08.30. 17:00

A kilencedik kihívás: még bő két hétig futhatunk az erdőben

Az úgynevezett outdoor, vagyis szabadtéri sportok szerelmesei még bő két hétig, szeptember 17-ig teljesíthetik a „Fuss az erdész szemével!” elnevezésű terepfutó sorozat 9. kihívását, aminek a kezdő- és végpontja a Budakeszi Vadaspark bejárata előtt található, és a környéken található vadaskerten vezet át.

Kemma.hu

A sorozat aktuális, 9. kihívása újra a Pilisi Parkerdőbe invitálja a futókat. Az útvonal ismét a Budai-hegységben található, ezúttal a Budakeszi Vadaspark környékén elterülő erdőkben – tájékoztatott honlapján a Pilisi Parkerdő Zrt.

A Budakeszi Vadaspark főbejáratánál induló kör 12 kilométer hosszú, 275 méteres szintkülönbséget tartalmaz, és bepillantást nyújt Budapest környékének egyik ökológiai szempontból igen gazdag erdőterületébe. Az útvonal első fele a Budakeszi Vadaspark szomszédságában található és hazai nagyvadfajainkban bővelkedő vadaskerten vezet át, ahol különösen nagy esélye van a résztvevőknek megpillantani vadfajaink valamelyikét.

A „Fuss az erdész szemével!” sorozat az Országos Erdészeti Egyesület Erdei Sportok Szakosztály „Sportolj tudatosan az erdőben!” nevű programsorozatának része, célja pedig, hogy a szabadtéri tevékenységek kedvelői sportolás közben olyan érdekességeket figyeljenek meg és összefüggéseket vegyenek észre, amik révén jobban megismerhetik sporttevékenységük környezetét, az erdei élővilágot.

A mostani terepfutó kihívást teljesítőknek a Budakeszi Vadaspark főbejáratához visszaérkezve a Vadaspark emblematikus faragott szarvasánál kell egy szelfit készíteniük, majd a fotót beküldeni az [email protected] e-mail címre. Az elmúlt években kiugróan megnőtt az erdei sportok népszerűsége. Az Országos Erdészeti Egyesület az Agrárminisztérium támogatásával éppen ezért indította útjára a „Sportolj tudatosan az erdőben!” programot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában