Egyetemi évek

2023.08.04. 07:38

A jövő közszolgái gólyatáboroznak Tatán

Augusztus 2. és 5. között Tatán, az Esély Alapítvány táborában rendezi 2023-as Gólyatáborát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. Az eseményen közel 500-an vesznek részt.

Kemma.hu

A leendő elsőéves hallgatóknak augusztus 3-án, csütörtökön tájékoztató napot szerveztek. Dr. Deli Gergely, az egyetem rektora beszélt az intézményről és az oktatásról. Dr. Deli Gergely kiemelte, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem olyan szakmákat, olyan hivatást nyújt, mely nem választható el a személyiségtől, hiszen akik itt végeznek, a többiekért, a nemzeti közösségért dolgoznak, és élethivatást választanak.

Értünk dolgoznak majd

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2012. január 1-én kezdte meg működését azzal a céllal, hogy a hazai és nemzetközi közigazgatási szféra, a Magyar Honvédség, valamint a rendvédelmi szervek számára képezzen szakembereket, emellett 2017-ben létrejött az intézmény Víztudományi Kara is.

A gólyákat Tata nevében Michl József polgármester köszöntötte, aki a város és az egyetem közötti, több szálon futó együttműködésről is beszélt, hangsúlyozva, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói a legnehezebbre, a köz szolgálatára vállalkoznak. Mint arról a város közösségi oldala beszámolt, a Gólyatábor második napján a résztvevők tájékoztatást kaptak az intézményben zajló munkáról, a képzésekről és az egyetemi életről, emellett pedig a délelőtt folyamán a leendő elsőévesek bemutatták gólya-táncukat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában