Látni kell

2023.07.04. 19:38

Újabb lenyűgöző fotókon az Észak-Komáromból indult új balatoni hajók +videó

Átkeltek a siófoki hajózási zsilipen az új balatoni hajók.

Kemma.hu

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) számolt be arról, hogy megérkeztek a Balatonra az új kompok és katamaránok, amelyek hétfőn sikerrel keltek át a siófoki hajózási zsilipen. A hajókat indulás előtt visszabontották, így első lépésként immár a BAHART siófoki telephelyén visszahelyezik az úgynevezett felépítményeiket. Az új katamaránok, a Balaton és Tomaj egyenként 350 utas és 35 kerékpár szállítására lesznek alkalmasak, míg a kompok külön-külön is a jelenlegi kapacitásnál 20 százalékkal több, azaz 24 gépjárművel, 30 kerékpárral és 120 utassal közlekedhetnek majd. Mint arról korábban beszámoltunk, a flotta majd' két hete indult az észak-komáromi hajógyérból, hogy a Balatonon szolgálhasson majd.

− 40 éve nem történt ilyen mértékű korszerűsítés a balatoni hajózásban. Azonban nemcsak a hajók beszerzése, hanem a szállításukat végző flotta teljesítménye is egyedülálló a balatoni hajózás történetében. Még soha nem került sor ekkora flotta, ennyire komplex logisztikai útvonalon való közlekedésére a Dunán, majd a Sió csatornán át a Balatonra. 

A BAHART, az Országos Vízügyi Főigazgatóság, a hajógyár, valamint a szállításban közreműködő további partnervállalatok munkatársainak felkészültségének köszönhetően a flotta akadálymentesen teljesítette a 400 km-es útvonalat – emelte ki Veigl Gábor, a BAHART vezérigazgatója a hajók érkezése kapcsán.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában