Emlékek

2023.07.10. 09:14

Tiszteletbeli határőrnek fogadták a komáromi polgármestert

Egykori határőrök találkoztak a szőnyi horgásztónál. A hosszú évekre visszanyúló program mindig jó hangulatban telik, régi ismerősök idézik fel közös emlékeiket.

Andorka Árpád és a tiszteletbeli határőrré avatott dr. Molnár Attila

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

A rendezvényen dr. Molnár Attila polgármester is részt vett, aki hangsúlyozta ezen találkozók fontosságát. Hozzátette, mindig nagy örömmel érkezik erre a rendezvényre. Köszönetet mondott a határőröknek a sokéves szolgálatért.

– Rohanó világunkban az egyik legfontosabb feladatunk, hogy megtartsuk a közösségek erejét – fogalmazott a polgármester. – Virtuális világban élünk, de a koronavírus megmutatta, mennyire fontosak a rendezvények, a valódi találkozások.

A szervezők meg is lepték a polgármestert: tiszteletbeli határőrnek fogadták. Ajándékba pólót és oklevelet kapott, utóbbin az olvasható, a határőrök irányába példaértékű, magas színvonalú közösségteremtő tevékenységet végez. Andorka Árpád szervező, határőr lapunknak arról beszélt, két emlékfát is elültettek a horgásztó partján az utóbbi években. A rendezvényükre az ország minden tájáról érkeztek: Sopronból, Cecéről, Mórról, Budapestről, de még a felvidékiek közül is sokan csatlakoztak a programhoz. Összesen mintegy hetvenen gyűltek össze, hogy együtt nosztalgiázzanak.

Andorka Árpád felidézte azt is, korábban volt egy határőrklubjuk, ami az idők során feloszlott. A tagok azonban hiányolták egymást, hiszen remek csapatot alkottak, ezért támadt az az ötletük, hogy rendszeresen találkozókat szervezzenek. Eleinte Andorka Árpád szőlőjében ültek össze, pár éve azonban a szőnyi horgásztónál bográcsoznak, beszélgetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában