Kemma.hu videó

2023.07.08. 09:18

Nagy Sára kiállítása nyílt meg a Bánhidai Alkotó Házban +videó

Nagy Sára kiállítása nyílt meg a Bánhidai Alkotó Házban. A művész számára fontos állomás Tatabánya, hiszen 2018-ban a Kortárs Galéria Famme fatale – In memoriam Gustav Klimt pályázatának első helyezettje volt. Ez volt az első komoly díja, amely felbátorította, s egy évvel később a Tales/Art/Fashion alkotói különdíját a FASHION STREET vehette át az ArtHungry és a Bartók Béla Boulevard festészeti pályázatán.

Kemma.hu

Kakuk Tamás és Nagy Sára a kiállítás megnyitóján

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos

Az Ez volt… című kiállítást anyagának megtekintése előtt Kakuk Tamás, a Tatabánya Alkotó Művészeiért Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte a megjelenteket majd Barják Márton szaxofonnal hívta be a látogatókat a kiállítótérbe. Az alkotó markáns és rendkívül kifejező arcai néztek a zenei aláfestés alatt a közönségre. 

Nagy Sára kérdésünkre elmondta: képei erőteljes érzelmeket, a lét-lélek állapotokat fejezi ki. Hosszan érlelődnek benne az arcok, aztán jön a pillanat, egy vízió, amikor megszületnek. Sokszor a végeredmény gyökeresen eltér a víziótól, de az alkotás belső pulzálása megmarad. Kiemelte: nagyon megragadják az arcok, a tekintetek, néha aktokat is készít, de a portré az mindig előtérben van a kifejező szemekkel. 

Néhány alkotás kollázs, amely egy már meglévő alkotás újragondolása, éppen ezért Rekonstrukció címmel készültek. Hozzátette: fotókat is használ alkotás közben és több képet néz egyszerre, hogy egy kis mozgás legyen az arcokban. A tekintetekbe kapaszkodik, amelyek munka közben visszanéznek rá.  

A tárlat július 28-ig tekinthető meg a BAH rendezvényei alkalmával, illetve előzetes egyeztetéssel a Bánhidai Alkotó Ház facebook oldalának üzenetében, vagy az ott megadott telefonszámon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában