Meghibásodás

2023.07.18. 14:41

Kiderült: ezért nem volt áram Komáromban egy órán keresztül

Hétfő éjszaka több komáromi utcából jelezték olvasóink, hogy nincs áram. Nem csupán a háztartásokat érintette a probléma, sok utcákban közvilágítás sem volt.

Körtvélyfáy Dina

Hétfő éjszaka több komáromi utcában nem volt áram

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A megszokottnál jóval sötétebb volt a komáromi éjszaka, hiszen a városban nagy területen tapasztaltak a lakók áramszünetet. Egyes utcákban több mint egy órán át szünetelt a szolgáltatás. Az E.ON részéről Kedves Brigitta kommunikációs szakértő portálunknak elmondta, Komárom néhány utcájában éjjel 23 óra 28 perckor egy középfeszültségű földkábel meghibásodása okozott áramszünetet.

A hiba behatárolását azonnal megkezdték az E.ON szakemberei: a meghibásodás a Kalmár köz és az Asztalos Béla utca közti szakaszon történt, háztömbök által körülzárt, parkolóval fedett zöldterületen. Olvasóink jelzései alapján nem csak ezekben az utcákban, hanem egyebek mellett a Klapka György úton, a Szent László utcában, a Lovarda téren, a Korona utcában, a Vág utcában, a Csillag lakótelepen, a Kelemen László utcában sem volt áram.

Kedves Brigitta arról is tájékoztatott, átterhelésekkel hajnal 1 órára minden érintett ügyfelük áramellátását helyreállították. A hiba teljes feltárásán, javításán kedden is dolgoznak még a szerelők. Az érintett ügyfelek megértését, türelmét köszönik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában