Oktatás

2023.07.07. 11:26

Ingyenes felnőttképzésekre lehet jelentkezni a Bánkiban

A Tatabányai Szakképzési Centrum Bánki Donát Szakképző Iskolája novemberben is indít ingyenes felnőttképzéseket Kisbéren.

Kemma.hu

Már lehet jelentkezni a kisbéri képzésekre

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, júniusban emléktáblát avattak az iskola alapításának 135 éves évfordulója alkalmából, ugyanis a kisbéri Bánki Donát Szakképző Iskolában 1888 óta folyik iparosképzés. A nappali rendszerű képzésben jelenleg három ágazatban hirdetnek felvételt, kereskedelem, fa- és bútoripar, illetve gépészet.

A felnőttképzésben folyamatosan, szintén három ágazatban indítanak képzéseket. Kreatív ágazatban Divatszabó, fa- és bútoripar ágazatban asztalos, gépészet ágazatban pedig Gépi és CNC forgácsoló szakmákra lehet jelentkezni, amelyek munka mellett is elvégezhetőek. A 2023/24-es tanévtől két programkövetelmény alapján induló, tanúsítvánnyal záródó tanfolyamot is indítanak a felnőttképzésben, élelmiszer-eladót és boltvezetőt képeznek ki.

A divatszabó, valamint a gépi és CNC forgácsoló oktatások 15 hónapig tartanak és alapvető iskolai végzettség szükséges hozzájuk, akárcsak az élelmiszer-eladó szakma megszerzéséhez, amelyet azonban 4 hónap alatt lehet elvégezni. Az üzletvezető képzéshez középfokú iskolai végzettség és szakmai előképzettségre van szükség, és 5 hónap alatt teljesíthető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában