Kisbéri Napok

2023.07.31. 15:44

Idén is remek volt a hangulat a Kisbéri Napokon +fotók

Koncertekkel, különböző kultúrprodukciókkal, kiállítással és előadásokkal is készültek a szervezők a Kisbéri Napokra.

Kemma.hu

Az Első Emelet is fellépett a Kisbéri Napokon

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Három napon keresztül színes programok várták a Kisbérre látogatókat. Péntek délután főzőversennyel kezdődött a Kisbéri Napok programsorozata. Vajtó és a Világ címmel gasztro stand-up bemutatót láthatott a nagyközönség, Vajtó László közreműködésével. Este ünnepélyesen is megnyitották a rendezvényt, amely a Ménes alapításának évfordulója alkalmából tartott koszorúzással folytatódott. 

A sztárvendég nem volt más, mint MC Hawer és a TEKKNŐ. A duó segítségével mulathattak az érdeklődők. A nyitónap Syncron-bállal zárult. Szombaton reggel a hagyományos horgászversennyel kezdődött a Kisbéri Park-tónál. A pontyfogó horgászversenyre ismét szép számmal érkeztek indulók, de nemcsak a városból, hanem a környékbeli településekről is. 

Összesen 357,65 kilogramm pontyot sikerült a versenyzőknek szákba meríteni. A legnagyobb halat fogó Molnár Gábor lett, aki összesítésben is az élen végzett. A Kiskastély adott helyet egy nagy lovaskonferenciának. Az idei év különösen jelentős a lovasvilágban és a város életében, hiszen Kisbér ló születésének százötvenedik, a Kisbéri Ménes százhetvenedik évfordulóját ünneplik. A konferencián kitűnő előadásokat hallhattak az érdeklődők. Dr. Hecker Walter, Brenyó József és Dr. Pataki Balázs A Kisbéri Ménes története című könyv szerzői is megosztották gondolataikat a nagyközönséggel, továbbá Száraz György, a Magyar Lovaregylet elnökének előadását is figyelemmel követhették a Kisbéri Ménes magyar galopp sportra gyakorolt hatásáról. 

Jámbor Katalin “Régi lovak, fantáziák“ címmel nyílt kiállítása, amelyet a Kiskastély nyitva tartási idejében szeptember 3-ig tekinthetnek meg az érdeklődők. A program a Kastélyparkban folytatódott, ahol interaktív zenés mesejáték, helyi kultúrcsoportok szórakoztatták a nagyérdeműt. Ezután a fiataloknak kedveztek koncertekkel a szervezők, majd a várva várt Első Emelet érkezett legnagyobb slágereivel, hogy a közönséggel együtt nosztalgiázzanak. 

A vasárnapi esős idő ellenére is gyermeklovagoltatás és sétakocsikázás várta a látogatókat a Majális téren, amely a Kisbéri Lovasklub szervezésében valósult meg. De sportprogramban, előadásokban és koncertekben sem volt hiány a zárónapon. Érkezett Gregor Bernadett és Csengeri Attila, valamint a Dívák egy ABBA show-val, végül pedig a Fiesta énekese, Csordás Tibi is. A gyermekeket mind a három nap többek között ugrálóvár, óriáscsúszda és körhinta várta. Na, és természetesen a helyi és környékbeli kézművesek csodálatos alkotásaikkal készültek idén is a látogatóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában