Segítség

2023.07.02. 13:49

Értelmileg akadályozottaknak próbálnak segíteni Nyergesújfalun

A főutcai Térségi Közösségi Házban már évek óta tart eredményes foglalkozásokat az általa mentorált, értelmileg akadályozott fiataloknak a Segítő-Társ Alapítvány.

Kemma.hu

A csoportból már többen sikeresen felkészültek a munkavégzésre. Lehetőség van úgynevezett akkreditált foglalkoztatásukra a szabadszállási székhelyű Strázsa Tanya Turisztikai és Képző Közhasznú Szociális Szövetkezet keretein belül. 

A szövetkezet nyolc esztendeje ad munkát megváltozott munkaképességű embereknek egy-egy műhelyében a székhelyén, illetve Szajkon. Duna-parti városunkban öt-hét ilyen jellegű munkahelyet terveznek létesíteni, kizárólag kézműves tevékenység végzésére. A gyakorlatban ez papírfonást, kézi varrást, apró díszek, egyéb kézműves termékek készítését jelenti.

A városi önkormányzati képviselő-testület tagjai legutóbbi ülésükön döntöttek a Strázsa Tanya kérelmeiről. A számokkal, gondolatokkal jól alátámasztott határozati javaslatok egyhangú támogatást kaptak a voksoláskor. A város, értelmileg akadályozott fiatalok foglalkoztatására, határozatlan idejű bérleti szerződést köt havi húszezer forint összegben a szociális szövetkezettel a Térségi Közösségi Ház földszintjén lévő harmincegy négyzetméteres helyiségre vonatkozóan. 

Az összeg meghatározásában, a műszakilag megalapozott számok mellett, ott van az alapítvány, illetve a szövetkezet ténykedésének elismerése is. Egy másik, úgymond paragrafikus döntésre is szükség volt ezen napirendi pont kapcsán. Az önkormányzat hozzájárult ahhoz, hogy a Strázsa Tanya a város kizárólagos tulajdonában lévőt Térségi Közösségi Házban telephelyet létesítsen, ezt bírósági nyilvántartásba bejegyeztesse.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában