Egyezmény

2023.07.13. 18:45

Együttműködési megállapodást írt alá a tatabányai önkormányzat és a vármegyei mérnöki kamara

A helyi önkormányzat és a Komárom-Esztergom Vármegyei Mérnöki Kamara együttműködési megállapodást írt alá csütörtök délután a Polgármesteri Hivatalban.

Kemma.hu

Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere és Bukovics László, a Komárom-Esztergom Vármegye Mérnöki Kamara elnöke

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Az egyezmény segíteni fogja az önkormányzat, a gazdaság szereplői és a vármegye műszaki szakemberei közötti együttműködést a fenntartható városfejlesztés, a hatékony energiagazdálkodás, a természeti erőforrások biztonságos, gazdaságos és környezetkímélő felhasználása, az épített környezetünk védelmének elősegítése érdekében.

– Az a nem titkolt szándékunk, hogy a mérnöki munkát minél közelebb vigyük az emberekhez a helyi önkormányzatokon keresztül. A mi szakmai tudásunkat szeretnék segítségül adni a településeknek – emelte ki Bukovics László, a Komárom-Esztergom Vármegye Mérnöki Kamara elnöke.

Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya város polgármestere beszédében hangsúlyozta a szakemberekkel folytatott konzultáció fontosságát egy-egy fejlesztéssel kapcsolatosan.

Elsőként a kamara Környezetvédelmi Szakcsoportjára terjed ki az együttműködés. Az eseményen Király Lajos a kamarai szakmacsoport vezetője ismertette a kapcsolódó területeket. Ilyen témakörök a hulladékgazdálkodás, a levegőtisztaság-, és védelem, a víz- és földtani közeg védelme, a környezeti zaj- és rezgésvédelem, valamint a klímavédelem. Ezekben a tárgykörökben a jövőben lehetőség lesz a közös szakmai kompetenciájukba tartozó szakmai vélemények kialakítására, adott esetben közös munkacsoportok kialakítására némely koncepció kapcsán. A közreműködést a kamara térítésmentesen biztosítja.

Fontos megállapodás

Az együttműködés lehetőséget kínál arra, hogy a műszaki szakemberek hatékonyabban segítsék Tatabánya fejlesztését, valamint, hogy a tevékenységek összehangoltan valósuljanak meg. A most aláírt megállapodás fontos többek között a fenntartható városfejlesztés, a hatékony energiagazdálkodás, a természeti erőforrások biztonságos, gazdaságos és környezetkímélő felhasználása, az épített környezetünk védelmének elősegítése érdekében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában