Ellenőrzés

2023.07.26. 14:04

Baj volt a vármegyei tábor éttermével, lépett a NÉBIH

Július 7-ig bezáróan 153 nyári tábort ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hazánkban. A hatóság két esetben, egy budapesti és egy Komárom-Esztergom vármegyei tábor üzemeltetőivel szemben indított eljárást – közölte a Nébih az MTI-vel.

Wágner Zsanett

Összességben 8196 ember étkeztetéséről gondoskodtak. Megállapították, hogy a gyermekek napközben háromszor étkeztek, az „ottalvós” helyszíneken vacsorával kiegészítve. A táborok üzemeltetése megfelelt az élelmiszer-biztonsági előírásoknak. 

Pozitívumként értékelték, hogy az ételek és élelmiszerek nyomon követése minden esetben megfelelő volt. Ugyanakkor a hiányosságok között említették, hogy több esetben a dolgozók nem rendelkeztek érvényes egészségügyi könyvvel, a fertőtlenítő mosogatás nem mindenhol valósult meg, valamint a konyhákon használaton kívüli, vagy épp oda nem illő tárgyakat tároltak. Emellett a dolgozók élelmiszer-biztonsági és higiéniai tudása is többször hiányosnak bizonyult. A kisebb hiányosságokat az ellenőrzés ideje alatt azonnal javították. 

Táborokat is kiszolgáló két vendéglátóhellyel szemben azonnal intézkedtek. Egy budapesti bisztró és egy Komárom-Esztergom vármegyei étteremnél is súlyos élelmiszer-biztonsági szabálytalanságokat tártak fel. Példaként említették, hogy az ételeket nem megfelelő helyen és hőmérsékleten tárolták, de a higiéniai körülmények is erősen kifogásolhatóak voltak – olvasható a Nébih közleményében. A szezonális ellenőrzés augusztus 11-ig folytatódik.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában