Kemma.hu podcast

2023.07.09. 11:14

Arcok a múltból, akik nem csak a bányászat, de Tatabánya sorsát is alakították (PODCAST)

Képes történelem című beszélgetés-sorozatunkban Sugár Gabi újságíró és Dallos István fotóművész, helytörténész beszélget korabeli fotók kapcsán Tatabánya történetéről. Különleges emberekről, a MÁK Rt. egykori vezetőiről esik szó ezúttal.

Sugár Gabi

Ranzinger Vince búcsúztatója. Az 1907-ben készült csoportkép az egykori Tiszti Kaszinó előtt készült, amely jelenleg a Posta utca 5-ben található, és a Vöröskereszt megyei szervezete működik benne.

Forrás: Beküldött

Képes történelem podcastunkban megelevenedik Ranzinger Vince bányamérnök, a Magyar Általános Kőszénbánya Részvénytársaság – avagy a MÁK Rt. – bányaigazgatójának búcsúztatója a nyugdíjba vonulása kapcsán. 

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

A második kép is ebben az évben készült. Itt a tatabányai bányászat kimagasló vezetői láthatóak: többek között Tiles János, Jex Simon és  Ranzinger Vince. 

A tatabányai bányászat kimagasló vezetői láthatóak: többek között Tiles János, Jex Simon és  Ranzinger Vince.
A tatabányai bányászat kimagasló vezetői
Forrás: Beküldött


Külön fotón szerepel Tiles János, az egykori 3-as akna vezetője, valamint beszélgetőtársunk, Dallos István anyai dédapja, Derdák Vince, aki lőmesterként dolgozott a bányánál.

Tiles János, az egykori 3-as akna vezetője
Tiles János
Forrás: Beküldött
Beszélgetőtársunk, Dallos István anyai dédapja, Derdák Vince, aki lőmesterként dolgozott a bányánál.
Derdák Vince 
Forrás: Beküldött

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában