Zenekarok

2023.07.29. 07:41

Afrikát idézték az oroszlányiak Németországban +videó

Több órán át muzsikált együtt Plochingen és a bányászváros zenekara.

Wágner Zsanett

Plochingenben jártak az Oroszlányiak

Forrás: Oroszlany.hu

A testvérvárosi kapcsolatok erősítésének újabb állomása volt Plochingen, Oroszlány németországi partnertelepülése és az a fesztivál, amelyet várossá avatásának 75. évfordulójára szerveztek az idén. Az eseményen közös koncertet adtak a házigazdák és az oroszlányi fúvósok.

Az évente megrendezett “MarquardtFest”, a város fesztiválja az idén is különlegesre sikerült: a bányászvároson kívül Landskrona (Svédország), Zwettl (Ausztria) és Luckau (Németország) is köszöntötte a születésnapost.

Az eseményen az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar képviselte a bányászvárost, tagjai a „Bunter Tag der Vereine“ keretein belül több órás közös koncertet adtak a plochingeni városi zenekarral, a Musikverein Stadtkapelle Plochingennel. Többek között előadták az African symphony-t is, de az Oroszlányról szóló imázsfilm is szerepelt a kínálatban Lazók Zoltán polgármester köszöntője után.

A zenével, tánccal és kulináris élvezetekkel teli rendezvényt minden év júliusának közepén a Plochingenért oly sokat tett Marquardt von Randeck augsburgi püspök, majd pátriárka tiszteletére szervezik a Neckar folyó mellett fekvő sváb városban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában