Kutató Diákok Napja

2023.06.14. 16:52

Palacsintát készített egy robot Bakonysárkányon - de nem ez volt az egyetlen attrakció

A Kutató Diákok Napját a természettudományos és a digitális tehetséggondozást támogató pályázat záró programelemeként hívták életre Bakonysárkányon. A Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola tanulói egész évben kiválóan szerepelnek a tanulmányi versenyeken.

Kemma.hu

Nem csak a palacsinta volt különleges a Kutató Diákok Napján

Forrás: Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola/Facebook

A Kutató Diákok Napján először Benisné Manner Melinda igazgatónő mutatta be a projekt előzményeit, programelemeit és eredményeit. Mészáros Péter pedagógus látványos fizika show-jával alátámasztotta, hogy a természettudományok mennyire érdekesek.

A prezentált kísérletek fizikai magyarázatára külön figyelmet fordított. Ezután a diákok természettudományos bemutatói következtek. Varga Ádám a hőkamera működését, Hadas Zsigmond “Itt majdnem minden fekete“ címmel a természeti megfigyeléseket prezentálta. Láng Máté és Hadas Vilmos a hidrogéncellás autók működéséről és ezek kipróbálásról tartottak előadást.

A folytatásban a tanulók robotikai bemutatóit láthatták. Tóth Bertalan, Bierbauer Csanád, Nyári Amanda egyszerű robotikai megoldásokat mutatott be, Molnár Gábor, Tárkányi Viktória a játékos robotikát szemléltette, míg Buda Bálint és Egri Noel az országos robotika verseny feladatait prezentálta. Utóbbiak egri szerepléséről lapunk is beszámolt.

Varga István pedagógus, az ODT munkatársa már a program kezdetére megérkezett, és miközben a bemutatók zajlottak, a háttérben irányított egy palacsintasütő robotot. Majd az elkészült finomságokat egy másik robot fel is szolgálta. Mindemellett a tanár úr számos robotika eszközt, modellt, játékot mutatott be, amelyeket a gyermekek interaktív formában ki is próbálhattak.

Az előadások sorát Szebenyi Péter környezetvédelmi influenszer zárta, aki prezentációval és az előadásba ékelt számos TIK-TOK videóval hívta fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. A program végén a résztvevők közösen fogyasztották el a „tehetség tortáit”. A projekt megvalósításában és a tehetséges diákok támogatásában Benisné Manner Melinda és Benis István a természettudományok terén, valamint Székely Márton a robotika terén vettek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában