Segítség

2023.06.14. 16:58

Önkéntes programokkal segítette a bank a kömlődi intézményt

A több mint tíz éve indított önkéntes program keretében idén az OTP Bank csaknem ötven fős csapatával a kömlődi Hegyháti Alajos tagintézmény hátrányos helyzetű és fogyatékossággal élő tanulóinak segített.

Kemma.hu

Forrás: Beküldött

A Kömlődön található Hegyháti Alajos Tagintézmény bentlakásos kollégium sérült diákoknak ad otthont. A kollégium, a Hugonnay Kúria rossz állapotú és folyamatos karbantartást igénylő épület. A bank munkatársai a lányfolyosó és a tornaterem kifestésével, az intézmény területén az aszfaltra felfestett játékok és a lábazati beton átfestésével tudtak hozzájárulni ahhoz, hogy  a megváltozott igényű gyerekek szebb környezetben töltsék mindennapjaikat.

A helyreállítási munkálatok mellett az iskolában dolgozó nevelők részére a pénzügyi tudatosság jegyében a biztonságos bankolásról is ismertetőt tartottak. A szakértők kiemelték, hogy nagy hangsúlyt kell kapjon a megelőzés, hiszen a csalók módszerei egyre kifinomultabbak, s az iskolában dolgozó munkatársaknak és leendő „ballagó” diákoknak fokozottan kell felkészülniük a csalások felismerésére, kivédésére, hiszen érzékenyebb célcsoport lehetnek. 

– Régiónkban hagyománya van az önkéntes programjának, szívmelengető érzés, hogy ezek az események mindig egységben, gördülékenyen és gyorsan szerveződnek. Minden esetben örömmel tölt el a kollégák lelkesedése, tenni akarása – ez számomra is rendkívül inspiráló. Ilyenkor más minőségben vagyok én is jelen, más oldalunkról ismerjük meg egymást festés közben, mint a napi munkavégzés során. Bár úgy tűnhet, hogy a munkánkkal elsősorban mi adunk, valójában ez nem így van; a kötetlen keretek között eltöltött idő sokkal többet ad vissza közösségünknek, mint hinnénk – mondta Németh József, OTP Bank Észak-dunántúli Régió ügyvezető igazgatója

Az OTP Bank partnere az önkéntes programok kapcsán a Humanitás Szociális Alapítvány, amelynek munkatársai mentorként is segítik a programok megvalósulását, ezenfelül az ő anyagi hozzájárulásukkal kerültek beszerzésre az önkéntes munkához szükséges eszközök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában