Közgyűlés

2023.06.04. 13:00

Fókuszban a gazdaságfejlesztési programok

Közgyűlést tartott a vármegyeházán a Komárom-Esztergom Megyei Iparszövetség KISZÖV.

P.J.

A közgyűlés elnöksége a vármegyeházán

Jankovszky Sándor, a KISZÖV elnökének megnyitója után Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke üdvözölte a megjelenteket. Beszédében kiemelte, kevés olyan nagy múltú szakmai érdekképviseleti szerv van ma a szűkebb hazánkban, amely immár 72 éve működik, és ma is híven követi alapításakor megfogalmazott céljait: a tagok gazdasági – társadalmi érdekeinek képviseletét vármegyei, regionális és országos szinten.

– A vármegyei önkormányzat fő feladata most már több mint tíz esztendeje a területfejlesztés, vidékfejlesztés és területrendezés – emelte ki Popovics György. - Átvéve a regionális és megyei területfejlesztési tanácsok szerepkörét. Miközben összekötő szerepet tölt be a kormányzat és a települések között a terület- és vidékfejlesztésben.

Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata, megbízható és jó szakmai partnerre talált a KISZÖV-ben. Kiemelkedően jó az együttműködés jellemzi a kapcsolatukat.
– Az elmúlt öt évben mintegy 24 alkalommal vettek részt foglalkoztatási paktum szervezeti ülésen, véleményeztek több mint 100 előterjesztést, több ezer oldalnyi stratégiai dokumentumot, koncepciót, tervet - fogalmazott a KISZÖV tevékenységéről szólva a vármegyei közgyűlés elnöke. - Építő, javító, kritikus észrevételeiket, újító ötleteiket, javaslataikat, kérdéseiket nem is tudjuk számon tartani. 

Dr. Petőcz Erzsébet, a szervezet ügyvezető igazgatója azt hangsúlyozta, hogy érdekképviseletként szeretnének továbbra is elismert résztvevői lenni a vármegye gazdasági-társadalmi életének, és ebbéli sikerességüket visszaigazolták Popovics György szavai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában