Pálos gyógynövénykert

2023.06.20. 09:31

Csokorba szedték a levendulát Kesztölcön

Számtalan érdeklődő kereste fel az elmúlt hétvégén a Pilis lábánál elterülő Pálos Gyógynövénykertet, ahol a szervező Kesztölci Gasztro- és Borkultúráért Egyesület levendulaszüretet tartott, ahová a helyieken kívül a környékbeli településekről, sőt még Dunakesziről is érkeztek látogatók.

W. P.

A Pilis lábánál szüretelték a levendulát

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A szervezet még 2016-ban, a Magyar Pálos Renddel együttműködve hozta létre a festői környezetben, az Országos Kéktúra útvonal melletti területen a kertet, ahol a levendula mellett például borsikafű, máriatövis, rozmaring és zsálya is található. Idén a kakukkfű helyére talajjavítás és méhlegelő céljából mézontófüvet, azaz facéliát ültettek, ami az elmúlt években a természetfotósok egyik kedvence lett.

Az ingyenes szüret résztvevői az egyesület bodzából és zsályából készült limonádéját is megkóstolhatták. A kertet Erős Gábor országgyűlési képviselő Kara József Zoltán, a szervezet elnökének, illetve Szivek György és Szivek Péter, a kesztölci Szivek Pince borászainak társaságában járta be. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában