Kórusok

2023.05.17. 08:00

Videó, fotók: minősítésért énekeltek a gyerekek Tatán

Hét kórus lépett fel az Éneklő Ifjúság Hangversenyén Tatán.

G.D.V.

Hét kórus énekeitől volt hangos a tornaterem

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Megtartották a vármegyei Éneklő Ifjúsági Hangverseny tatai programját a Vaszary János Általános Iskolában. Saltzer Géza a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének elnökségi tagja, illetve a hangverseny szervezője elmondta, hogy az elmúlt években a covid miatt rendhagyó módon tudták megtartani a megmérettetéseket, így nagy öröm, hogy végre személyesen is fel tudnak lépni az iskolák növendékei. Idén két külön helyszínen rendezik meg az eseményt, hogy minél több iskola részt tudjon rajta venni. A hangverseny csütörtökön, Esztergomban folytatódik.

A keddi hangversenyen a tatai Jázmin úti általános iskola Jázmin kórusa, a Vaszary-iskola Vaszary énekegyüttese, a Fazekas Utcai Általános Iskola Kicsinyek, illetve Kodály kórusa, a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola AMI Kicsinyek, illetve Kodály kórusa, valamint a Tatabányai Árpád Gimnázium Vegyeskara állt a zsűri elé. A gyerekek népdalcsokorral, Nógrád vármegyei népdalokkal, Kodály Zoltán és Bartók Béla gyűjtésű népdalokkal, népdalfeldolgozásokkal készültek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában