Kemma.hu podcast

2023.05.16. 14:00

Tatabányai építőmérnök munkája a díjnyertes Maglódi körforgalom - PODCAST

Huszti György okleveles tatabányai építőmérnök a tervezője annak a körforgalomnak, ami 2023-ben az év körforgalma lett. Ez nem máshol található, mint Maglódon, amit a helyiek csak piskótaként emlegetnek. A helyszín adottságai, a szűk beépítés, a sok kötöttség azonban nem kevés fejtörést okoztak, amelyre végül Huszti György két középpontú elképzelése jelentett megoldást. A Kemma podcastben a tatabányai körforgalmakról is szó esett, de kiderült az is, hogy a tatabányai építőmérnöknek a Bánhidát Sárberekkel összekötő új út elkészültében is része volt.

Kemma.hu

Forrás: Google maps

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Huszti György okleveles építőmérnök a tervezője a maglódi „piskótának”. Mint elmesélte, a tatabányai Partner Mérnöki Iroda még 2005-ben kapott megbízást a maglódi csomópont átépítésre.

A tervező, azt is elárulta, hogy ő maga a körforgalomra, mint csomópont típusra azt szokta mondani, hogy olyan, mint a megoldó képlet.

Egy körforgalom önmagában megoldás tud lenni egy rosszul működő csomópont átépítésére, ugyanakkor nem minden körforgalom jó.

– árulta el a szakember.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában