Sportnap

2023.05.28. 14:23

Remek hangulatban telt a Para-kupa Tatán +fotók

Tatán, az Építők parkban rendezték meg szerdán a II. Tatai szabadtéri Para Kupát. Az eseményt a Szociális Alapellátó Intézmény Fogyatékosok Nappali Intézménye szervezte.

G. D. V.

A zumba mellett a néptánc is helyett kapott

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Németh-Zwickl Violetta igazgató elmondta, hogy 130 ellátott és mintegy 20 kísérő érkezett a sportnapra a vármegye nyolc intézményéből. 

– Reggel az udvaron bemelegítésként egy közös zumbával kezdődött a nap, majd együtt lesétáltunk az Építők parkba. Először egy terápiás kutyabemutatót tartottak, utána pedig egyéni sportversenyeken vettek részt. A versenyekre nem kellett külön neveznie senkinek, a helyszínen eldönthették, hogy miben szeretnék kipróbálni, vagy megmérettetni magukat. Volt futás, kosár, pingpong, foci, aszfaltrajz, sakk is, illetve egy váltóverseny, ahol nyolc csapat hat fővel állt starthoz, hogy megszerezze a vándorkupát. De volt karatebemutató, illetve táncház is – sorolta a programokat az igazgató.

Hozzátette: az ellátottak előre megkapták, hogy milyen sportversenyek lesznek, milyen szabályokkal, így előre fel tudtak készülni. A sportverseny minden résztvevője éremmel térhetett haza. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában