Dunai hajózás

2023.05.20. 19:15

Nyit a hajózási szezon a Dunakanyarban

Idén három különböző járatfajtát kínál az Esztergomba, illetve a Dunakanyar más turisztikai látványosságaival bíró állomásaihoz a Mahart Passnave.

Kemma.hu

Háromféle járattípussal és kedvezményekkel csalogatják az Esztergomba, illetve onnan hajózni kívánókat

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

Új menetrenddel kezdi az idei nyári hajózási szezont a Dunakanyarban a Mahart Passnave. Hernádi Ádám Esztergom polgármestere május 19-ei Facebookos posztjában adta hírül a társaság megújult menetrendjét, melyben Esztergom kikötője, mint start- és célállomás központi szerepet kap.

A Mahart Passnave a 2023-as szezonban (mely gyakorlatilag ezzel a mostani hétvégével elkezdődött) három különböző járatfajtát kínál az Esztergomba, illetve a Dunakanyar más turisztikai látványosságaival bíró állomásaihoz. Szárnyashajókat indítanak péntek-szombat-vasárnap Budapest és Esztergom között. A Vác és Visegrád érintésével haladó szárnyashajók október 1-jéig közlekednek hétvégente. 

A pár éve beindított dunakanyari körjáratok idén sem maradnak el, ezek a hajók Esztergom-Zebegény-Esztergom vonalon haladnak, szintén péntek-szombat-vasárnap. Jellegzetesen esztergomi turisztikai szolgáltatás a sétahajó járat, mely szombaton és vasárnap egy egyórás út során a folyó felől mutatja be a Dunakanyar fővárosa és környéke szép panorámáját. A három járatféle részleteiről, a pontos menetrendről a mahartpassnave.hu oldalon lehet bővebb tájékoztatást kapni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában