UB

2023.05.11. 15:05

Felvették a nyúlcipőt a Szent Borbála kórház orvosai - körbe is futották a Balatont

A Szent Borbála kórház munkatársai – gyógyszerészei, gyerekorvosa és sebésze – alkotta csapat is rajthoz állt az idei Ultrabalatonon. A találó nevű Tatabányai Sebes 21 óra 7 perc és 11 másodperc alatt teljestette a 210 kilométeres távot.

Goletz-Deák Viktória

Nagyot ment a kórházi csapat. Jövőre újra nekimennek a tókörnek

Forrás: Szent Borbála Kórház/Facebook

Fotó: Papp József

Május első hétvégéjén tartották meg az idei, vagyis a XVII. NN Ultrabalatont. A megyei Szent Borbála Kórház lelkes dolgozóinak 12 fős csapata, a frappáns nevű Tatabányai Sebes is sikeresen teljesítette a Balaton körüli 210 kilométeres távot.

A futókat a kedvező májusi időjárás is segítette. A hírről pedig büszkén számolt be közösségi oldalán az intézmény. 

– A versenyen a csapat május 6-án reggel 03:27-kor rajtolt Balatonfüredről. Ezt követően nyugati irányba haladva teljesítettük a 210 kilométeres távot. A futás során 56 váltóponton áthaladva, változó szakaszokban futottunk, miközben biciklis kísérte utunkat. Végül május 7-én 00:37-kor, azaz 21 óra 7 perc és 11 másodperc összidővel értünk célba, a kezdetben benevezett 27 órás köridőt jelentősen megjavítva. Ez az eredmény a 10-13 fős férfi csapatok kategóriájában az elinduló 1252 csapatból a 752. helyre sorolt minket – számolt be az élményekről és a szép eredményről a csapat, akik fáradtan, de elégedetten tértek haza, ígéretet téve arra, hogy a Sebes jövőre is körbe suhan a Balaton körül.

A megyei kórház csapata: dr. Osvai Máté, dr. Golub József, dr. Markgruber Balázs, dr. Németh Szonja, dr. Miklós Emőke, dr. Czakó Erika, dr. Farkas Péter, dr. Szilvay András, dr. Kovács Endre, dr. Mihály Izabella, Iványi Máté, valamint a két keréken csapatot kísérő Erdősi István.

 

fotók Mihály Izabella

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában