Gyerkőcnap

2023.05.31. 06:50

Előadások, játékok, pizza és palacsinta várta a kicsiket Szőnyben +fotók

Remek hangulatban telt az első szőnyi gyerkőcnap. A délután a felhőtlen szórakozásról szólt, nagy sikert arattak az előadások, a különféle játékok, kézműves foglalkozások, valamint a pizza és a palacsinta is.

Körtvélyfáy Dina

Népi játszótér ugyancsak a gyerekek rendelkezésére állt

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Zsédenyiné Horváth Krisztina, a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Ház szakmai vezetője elmondta, a Szőnyi Kulturális Egyesülettel közösen szervezték meg a programot. Az Egyszervolt Mesezenekar óriásbábokkal szórakoztatta a közönséget, majd az Aranykapu Bábszínház érkezett meg a művelődési ház udvarára, a Paprika Jancsi és az ördögök című előadással.

Mint megtudtuk, több száz gyerkőc érkezett az eseményre, nem csupán Komáromból, hanem a környező településekről is sokan csatlakoztak. A szervezők készültek kézműves foglalkozásokkal is, a Szőnyi Kulturális Egyesület, illetve a Komáromi Erődök Barátainak Egyesülete asztalainál virágok, tigrisek, dominók készültek. Nem hiányozhatott a népszerű az arcfestés sem, illetve a népi vonalat is igyekeztek erősíteni, így nemezelésre szintén volt lehetőség, illetve népi játszótér ugyancsak a gyerekek rendelkezésére állt. A kicsik teknőkben válogathattak búzát, kukoricát, napraforgót, tizenöt állomásból álló fajátékokat is kipróbálhattak.

A szatócsbolt plüssállatait a családsegítő, a Vöröskereszt, illetve a Máltai Szeretetszolgálat ajánlotta fel. A Vöröskereszt standjánál műsebeket készítettek, illetve rajzpályázatot is hirdettek. Az itt, és a városi gyereknapon készült legszebb alkotás készítője biciklit nyerhet. Az állatsimogatóban barátságos kecske, boci és bárány várta a lelkes gyerekeket.

Finomságokból ugyancsak nem volt hiány a gyerekek nagy örömére. A Szőnyi Nyugdíjas Egyesület mintegy ötszáz palacsintát sütött ez alkalomból, kakaós, nutellás, lekváros ízeket kóstolhattak a kicsik. A Vöröskereszt emellett százötven szelet pizzával lepte meg a rendezvény szervezőit, amelyet szintén ki tudtak osztani a résztvevők között.

Komáromban szinte minden napra jutott a gyereknapi programokból. A városi gyereknapnak a Csillagerőd adott otthont, amely ezúttal is nagy sikert aratott. Emellett a Brigetio Gyógyfürdőben is gondoltak a gyerekekre. A rendezvényen a szőnyi Kemence Egyesület is közreműködött, kézműves foglalkozással készültek a résztvevők számára, míg a Kemence Bábcsoport tagjai előadásukkal örvendeztették meg a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában