Sokkoló

2023.05.02. 20:00

„1 hétig az idegosztályon voltam” - a háztűz után tolvajok jártak a tatabányai családnál

Nem volt elég baja a tatabányai családnak: miután leégett az otthonuk, illetéktelenek még ki is fosztották azt.

Sz. N.

A tatabányai családot nagyon megviselték a történtek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, húsvét hétfőn tűz ütött ki egy tatabányai házrészben. Portálunk értesülése szerint egy régi kábelvezeték meghibásodása okozta a szerencsétlenséget, amelyben egy kisgyermekes család mindene elégett. A fiatal pár és másfél éves kisfiúk nem tartózkodtak otthon, amikor lakásuk a tűz martalékává vált. A házrészben keletkezett füstre a ház másik felében élő férfi édesapja lett figyelmes, aki értesítette a tűzoltókat. A családot pedig az édesanya hívta. Azóta kifosztották a leégett házat, sőt még a megmaradt radiátort is el akarták vinni, pedig a lakrészt ideiglenesen raklapokkal lezárták.

– Csütörtök délután elmentem a nagynénémhez, fél 9 fele hozott haza nagybátyám. A rács egy kis részét leszedtük, hogy szellőztessünk, de odatámasztottuk, hogy ne tudjanak bemenni idegenek.

Fél 11 körül jött haza a párom, feltűnt neki, hogy nincs ott a rács, de nem ment be. Mondtam is, hogy az a szerencse, mert lehet, éppen akkor voltak bent.

 Levágták a rézcsöveket, a radiátor leborult, megbontották a bojlert, elvitték – mondta Kecskés Veronika, a férfi édesanyja.

A tolvajok a radiátort is levágták, de a helyszínen hagyták
A tolvajok a radiátort is levágták, de a helyszínen hagyták
Fotó: Novotni Ákos / Forrás: 24 Óra

A radiátort vélhetően túl nehéznek tartották, ezért azt otthagyták.
– Az a bosszantó, hogy nincs fűtésünk, végig azon gondolkodtunk, hogyan tudjuk lezárni a radiátorokat, hogy legalább a mi rendszerünket feltöltsük vízzel. Most ezt is megoldották, mert úgy elvágták a csövet, hogy le sem tudjuk zárni. A tűzeset óta nincs fűtés a mi részünkben. Ráadásul az első szobában iszonyatosan büdös a füst szag, ezért a fiam meg a menyem a kisfiúval nem tudtak itt maradni csak pár napot, most másik rokonokhoz mentek. Nekik keresünk sürgősen albérletet, mert ott meg nyolcan vannak egy szobában – emelte ki.

Az eset nagyon megviselte az egész családot.
– Én kórházban is voltam egy hétig az idegosztályon, mert az egész annyira kiborított, a kilátástalanság. Az, hogy hogy legyen a gyerekeimnek, az nagyon megviselt – tette hozzá.

A rongálással és az eltűnt tárgyakkal kapcsolatosan nem tettek feljelentést.
– A fiam is azt mondta, hogy hívjam fel a rendőröket. De annyi munkájuk van, pár ezer forintos kárért nem szerettem volna őket zaklatni. Illetve nem tudom, hogy a fűtést, hogy tudjuk majd megoldani, mert pénzünk nincsen szakembert hívni.

Racsné Galambos Gréta rendőr őrnagy, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kérdésünkre elmondta, ilyen esetekben a sértett fél dönt arról, hogy tesz-e feljelentést. Amennyiben szeretne, a történek után mielőbb jelentse, ezzel is segítve a rendőrök munkáját.

Nagyon sok ruhát, játékot kaptak, amiért rendkívül hálásak. Adományként főképp most vakolóanyagra és pénzre lenne szükségük.

Kecskés Veronika számlaszám:
HU76 1040 0913 8676 7190 6683 1017


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában