Nyitás

2023.04.13. 06:57

Szombaton szélesre tárja kapuit a nemzetközileg is egyedülálló tatabányia skanzen

Különleges felhívással adta hírül a Tatabányai Múzeum, hogy április 15–én, szombaton kinyit a Bányászati és Ipari Skanzen az egykori XV–ös aknánál. Egy évtizedekkel ezelőtti felhívás adta az ötletet, amelyben a széntermelés további fejlődése érdekében kerestek bányaipari dolgozókat.

Kemma.hu

Szombaton nyit a skanzen, ahol régi gépeket is megcsodálhatnak a látogatók

Forrás: Facebook/Skanzen

„A széncsata hősei várnak benneteket bányász szeretettel!” olvasható a korabeli, megsárgult papíron. A szeretetteljes invitálás ma is él, ám ezúttal nem a bányába, hanem a skanzenbe szól. Április 15–én, szombaton 10 órakor tárják ki ismét a kapukat, s szerdától vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható a nemzetközileg is egyedülálló ipari skanzen. 

A múzeum munkatársai a közösségi oldalaikon korábban készített videósorozattal kedveskednek a nyitás előtt, s kommentben várják a volt vagy leendő látogatók hozzászólásait. 

A különleges kiállítóhelyen a hagyományos műszaki– és technikatörténeti látványosságok mellett a skanzen legkeresettebb különlegessége az egykori helyi bányatelepeket jellemző épületek közül a két régi kolóniaház, a tisztviselői ház és a régi iskola. 

„Jöjjetek el Tatabányán a bányaskanzenbe!” – invitálják a múzeum munkatársai az érkezőket, akik tárlatvezetéssel utazhatnak vissza az időben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában