Döntés

2023.04.29. 20:47

Megálljt parancsolnak a villámárvizeknek a nyergesi hivatal mélygarázsában

Csapadékvíz áll időnként a nyergesújfalui polgármesteri hivatal mélygarázsában. A képviselők most úgy döntöttek, elejét veszik az újabb áradásnak.

F. K.

A polgármesteri hivatal mélygarázsában nem egyszer okozott már gondot villámárvíz

Forrás: Facebook/Nyerges ÖTE

Az önkormányzati képviselők nagyon közeli hivatalos területét is elérte az alkalmankénti intenzív esők világa. A testületi üléseiknek rendszeresen helyet adó városháza alagsorában kialakított mélygarázsban időről időre úrrá lesz a nagyon szigorú csapadékvíz. Volt már veszélyben az irattár, a liftakna és a szintén ugyanezen szinten működő Kernstok Galéria is. Úgymond első ránézésre, az esős gondok forrása az, hogy a 10. számú főút csapadékvizet elvezető rendszere talán alultervezett, illetve, hogy a garázs lejárója szinte tölcsérként vezeti le a járdán hömpölygő vizet az épület alagsorába. Mint például most márciusban.

Az önkormányzati képviselők legutóbbi ülésén ezen gondolatait is elmondta Mihelik Magdolna polgármester, mielőtt jelezte, meg kell oldani a problémát. A város vezetője szólt arról is, hogy az önkormányzat partnereként egy biztosítási cégtől olyan információ érkezett, hogy már fizettek a jelzett mélygarázsos károk nyomán. A további gondok lehetséges megelőzése érdekében az ingatlan tulajdonosának intézkedéseket kell tennie.

Az önkormányzat három tervező csoporttól kért árajánlatot a városházi mélygarázs lejárójának immár nagyon szükséges átalakítására, illetve esetleg egy úszókapcsolós szennyvízszivattyú telepítésére vonatkozó terv elkészítésére. A befutó egy pilisvörösvári kft. lett, amely bruttó 953 ezer forintos árajánlatát nyolc igen szavazattal, illetve egy tartózkodó vokssal fogadta el legutóbbi ülésén az önkormányzati képviselő-testület. 

Gurulgatunk
Szakmai meghatározás szerint a mélygarázs egy olyan parkoló, amely egy adott térszint alatt, gépjárművek tömeges elhelyezésére szolgál. A térszinttel semmi gond nincs a nyergesi városháza alagsorában, a tömeges elhelyezés már enyhén szólva is nagyon kérdéses. És ha már kérdés. Miért nem lehetne a polgármesteri hivatal udvaráról alágurulni a garázsba? Műszakilag könnyen kivitelezhető feladatról van szó. De a kasszában erre most kevés a forint.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában