Álattartás

2023.04.08. 14:47

Kutyák tartották az órát a tatabányai suliban

Újabb iskolába látogatott el Gergő és Regina, a Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány két kutyája gazdájukkal, hogy a felelős állattartásról beszélgessenek a diákokkal.

Kemma.hu

Ezeken a foglalkozásokon a felelős állattartásról beszélgetnek a gyerekekkel

Forrás: Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány/Facebook

Középiskolás diákoknak tartott elődadást a felelős állattartásról Zádoriné Csordás Valéria, a Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány kurátora és két kutyája, Gergő és Regina.

A TSZC Bánki Donát – Péch Antal Technikumba egy diáknap keretében hívták meg a csapatot. Az ismerkedés már a reggeli tornán elkezdődött, ahova a négylábú vendégek is beálltak a gyerekekkel közösen. Valéria a kemma.hu-nak elmondta, hogy ezeken a foglalkozásokon a felelős állattartásról, az erre vonatkozó jogszabályokról beszélgetnek a gyerekekkel. Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, nemrég a bláthys diákok találkozhattak Gergővel és Reginával. Az alapítvány szeretne minél több oktatási intézménybe eljutni. 

A programhoz a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által publikált szakmai anyagokból összeállított információcsomagot használják, amiből egy példányt a foglalkozás végén szeretnének minden gyereknek adni, hogy később is feleleveníthesse, vagy akár másnak is tovább adhassa a tanultakat. Ehhez keresik környékbeli, állatszerető cégek támogatását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában