Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány

2022.11.13. 11:30

Tündéri ebekkel tanultak a felelős állattartásról a bláthysok

Nagy sikerű biológia órákat tartott ezen a héten a Tiszta Szívvel az Állatokért Aapítvány a Bláthy-iskolában.

Kemma.hu

Az alapítvány újabb meghívást kapott a Bláthyba

Forrás: Beküldött

Nem egyedül érkeztek: két kutyussal, Gergővels és Ginával oldották a hangulatot, ráadásul sikerrel: a diákok nagyon aktívak voltak, és további négy órára is meghívták őket a Tatabányai Szakképzési Centrum tatai intézményébe. 

Zádoriné Csordás Valériától megtudtuk, hogy alapítványuk az állatmentés mellett célul tűzte ki, hogy részt vesz a felelős állattartásra nevelésben, és bíznak benne hogy egyre több iskola felismeri ezen oktatás jelentőségét és csatlakozik programunkhoz.
− A projekt célja a társadalmi szemléletformálás. Főként a gyerekre és a fiatalokra fókuszálunk, hiszen ők a jövő. A jövőt pedig úgy tudjuk a legjobban formálni, ha már gyermekkorban elkezdjük a felelős állattartásra nevelést. Ezidáig óvodákban és általános iskolákba jártunk, de most gondoltunk egy nagyot és megkerestük a Bláthy Ottó-iskolát, ahol nyitottak voltak arra, hogy tanórai keretek között tartsunk a felelős állattartásról órát − részletezte az alapítvány kurátora.

A felelős állatartásról tartottak jó hangulatú órát a Bláthyban
A felelős állatartásról tartottak jó hangulatú órát a Bláthyban
Forrás: Beküldött

Az órákon a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által publikált szakmai anyagokból összeállított információcsomagot a saját tapasztalataikkal egészítették így, így érintve többek között a helyes állattartási körülményeket, ezen belül a téli állattartási feladatokat, a szilveszteri időszak kihívásait, de szóba került az is, hogy hogyan kell szállítani a házi kedvenceket, milyen táplálék a megfelelő nekik, mennyit számít a játék és a mozgás, mennyire fontosak az oltások, az ivartalanítás vagy épp az élősködők elleni védelem. 

Naná, hogy a simogatás is belefért az órába
Naná, hogy a simogatás is belefért az órába
Forrás: Beküldött

A Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány önkéntesei egyébként a tantermen kívül sem pihennek. Holly cicával, valamint Geri és Gina kutyusokkal szombaton a tatabányai Sztrádában fogadtak adományokat. Hollynak egyébként mindemellett azért is gyűjtenek, hogy néhány hétig még használhasson egy különleges mégnesterápiás gépet, amely a gyógyulását segíti elő. De gondoznak alig kéthónapos kis ebet is, aki a Szimba nevet kapta, a közelmúltban a tatabányai BD gyár udvaráról mentettek meg egy cicát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában