Támogatás

2023.04.29. 09:18

Köszönettel adózott a város az esztergomi Margaréta Otthon felé

Elfogadták az Életút Egyesület a Sérült Fiatalokért éves beszámolóját és munkájukat írásban is elismerték az esztergomi képviselők. A Margaréta Napközi Otthonban működő szervezet dokumentációjáról az esztergomi képviselők az április 20-ai testületi ülésen döntöttek, mely a részükre adott 5 millió forintos támogatás elszámolása elfogadása alapján történt.

P.Z.

Jó a hangulatú foglalkozás a Margaréta Otthonban.

Szakmai és pénzügyi beszámolót nyújtott be a 2022-es tevékenységéről az Életút Egyesület a Sérült Fiatalokért az őket támogató esztergomi önkormányzathoz. Mint az az április 20-ai testületi ülésre írt előterjesztésben olvasható:

A beszámoló kellő részletességgel tartalmazza a szolgáltatás terén végzett folyamatos munkát, a feladatok ellátáshoz szükséges hozzáértést, az ahhoz kapcsolódó pénzügyi erőforrások megteremtésére történő erőfeszítéseket.

Az egyesület leírja, hogy két helyen, a nyergesújfalui Mécses Segítőházban és az esztergomi Margaréta Napközi Otthonban végzik feladataikat. A beszámoló ez utóbbi intézmény 2022. évi működéséről szól. Az előterjesztésben azt is kiemelik, hogy

külön köszönet illeti az egyesület munkatársait és munkájukat segítőket az elvégzett munkáért.

A 2008-ban megnyílt, 16 fő számára szakmai ellátást biztosító napköziben étkeztetést, speciális egyéni és csoportos fejlesztési foglalkozásokat, 8 órás felügyeletet, szabadidő tartalmas eltöltését, családi kapcsolatokra való figyelést biztosítja. Ezekről részleteibe menve is tájékoztatnak, így például leírják, hogy szolgáltatások között szerepel a közös ünneplés, kertészkedés, könyvek, újságok olvasása, televízió műsorok nézése, zenehallgatás, játékokban, kirándulásokban, kézműves foglalkozásokban való részvétel.

Ezeken túl arról is tájékoztatnak, hogy az intézményben lehetőség van személyi tisztálkodásra, személyes ruházat tisztítására is. Mint a beszámolóban írják, a nappali ellátást elsősorban a saját otthonukban élő, 18. életévüket betöltött, egészségi állapotuk, vagy idős koruk miatt szociális és mentális támogatásra szoruló, önmaguk ellátására részben képes személyek, illetve akinek alapvető higiéniai szükségletek kielégítése, napközbeni étkezések igénye, társas kapcsolatainak, kulturális igényeinek ápolásához és érdekeinek védelméhez vehetik igénybe a szolgáltatásokat.

A kifejezetten mozgalmas közösség facebookos oldala is igen aktív. Ott szinte napról-napra lehet követni az intézményben folyó munkát, a különféle foglalkozások, események alkalmával készített fotók és szöveges leírások révén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában