Látogatás

2023.04.07. 09:50

Katona dolog: diákoknak tartottak előadást a tatai dandár katonái

Végzős tiszti hallgatók látogattak el a tatai dandárba, a jávorka diákjainak pedig toborzó előadásban meséltek többek között az alakulat missziós feladatairól.

A tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogattak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem végzős tiszti hallgatói. Az eseményről a dandár közösségi oldalán számoltak be. A vendégeknek Tóth István ezredes, a dandár parancsnoka tartott előadást, majd megnézték a laktanyában a megújuló kupola épületet a szimulációs központtal, a javítóműhelyeket, az új haditechnikai eszközök elhelyezésére szolgáló hangárokat, valamint az új tornacsarnokot. 

A Jávorka Sándor Mezőgazdasági Szakközépiskola növendékeinek pedig toborzó előadást tartottak, ahol Farkas Róbert főtörzszászlós a Komárom-Esztergom Vármegyei toborzó iroda beosztott zászlósa beszélt a Magyar Honvédség működéséről, illetve Klárik Bence hadnagy a vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztály katonája az MH Klapka György 1. Páncélosdandár alakulatát mutatta be.  A diákok megismerhették a dandár szerkezeti elemeit, alegységeit továbbá a  missziós szerepvállalásait.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában