Olimpikonok

2023.04.20. 17:28

Aranyérmesek jártak az aranyos bokodi ovisoknál

A Magyar Olimpiai Bizottság szervezésében és dr. Nemere Zoltán olimpiai és világbajnok bokodi vívó emlékére évente rendeznek oviolimpiát a bokodi apróságoknak. Az idén táblaavatóval, sorversennyel, bemutatókkal és koszorúzással ünnepeltek a településen. A csütörtöki rendezvényre olyan sportolók is érkeztek, akik elmesélték, milyen érzés, mikor a legszebben csillogó érem a nyakukba kerül.

Wágner Zsanett

Sákovicsné Dömölky Lídia, Szabó Gabriella és Szász- Kovács Emese az apróságokkal

Forrás: 24 Óra

Fotó: Wágner Zsanett

Már a kora reggeli órákban nagy volt a nyüzsgés a Dr. Nemere Zoltán Óvoda és Bölcsőde udvarán. Április 20-án évente megrendezik az apróságoknak az oviolimpiát, mióta az országban elsőként felvette az egykori olimpiai bajnok vívó nevét, aki nem mellesleg a település szülötte is. A rendezvény hivatalos megnyitóját az óvoda folyosóján, a névadóra emlékező falnál tartották.

Markó Györgyi óvodavezető beszélt a sport szerepéről, amit az óvodai nevelésben kiemelten fontosnak tartanak. Mint mondta, a téli sportolást népszerűsítő nevelés folyik az intézményben, ezenkívül a parasport is fontos szerepet játszik a mindennapokban, és részt vesznek az úszónemzet programban is. Ezután leleplezték a Sebők Orsolya tervezte névtáblát, ami az óvoda és a minibölcsőde egybeolvadása tett szükségessé, majd vívóbemutatót tartottak. A gyermekekre sport is várt a közeli futballpályán: Nemere Gyula, a névadó testvére vitte az olimpiai lángot, ami stílszerű felvezetése volt az ötkarikás játékoknak.

Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok magyar úszó is nagy népszerűségnek örvendett a bokodi gyerekek körében
Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok magyar úszó is nagy népszerűségnek örvendett a bokodi gyerekek körében
Fotó: Wágner Zsanett / Forrás:  24 Óra

A gyerekek már alig várták a sportos vetélkedőt, így pillanatok alatt felsorakoztak a Virág, a Pillangó, a Süni és a Maci csoportokba. Jó volt látni, milyen szépen és sebesen vették az akadályokat, legyen az kosárra dobás, futás, vagy éppen alagútmászás.

– Meglesz az utánpótlás! – súgtak össze az újságíró háta mögött a meghívott sportbajnokok, akik örömmel álltak össze egy-két fotó erejére a kis bokodi olimpikonokkal. Természetesen a jutalom sem maradhatott el, ők is kaptak érmet. Igaz, nem csillogott olyan szépen, mint a meghívottaké: volt, aki apró darabokra törte a só-lisztgyurmából készült érmeket.

A program az iskolában folytatódott, ahol személyes emlékekről meséltek a sportolók. Egyebek mellett a siker és a kudarc feldolgozásáról, valamint egy-két jótanácsot is adtak a Móra Ferenc Általános Iskola tanulóinak. Stílszerű helyen, a sportcsarnokban Schön Martin, a művészi teremkerékpár szakág képviselője kalauzolta vendégeket és egy tehetséges tanítvány, Kristóf tartott bemutatót.

Végül a szülőháznál koszorúztak és a lebegő faluba kirándultak.

Pólóra és alkarra is dedikáltak az olimpikonok
Az idei rendezvény más volt, mint a többi, ugyanis négy olimpikon tette tiszteletét az Oroszlányi járás településén: Sákovicsné Dömölky Lídia és Szász-Kovács Emese vívásban, Szabó Gabriella kajakozásban, Gyurta Dániel pedig úszóként szerzett elévülhetetlen érdemeket. A sportolók dedikáltak a rendhagyó iskolai tanóra végén. Pólóra is került aláírás, de akadt, aki az alkarjára kérte az autogramot. A felkészült diákok papírral és tollal érkeztek és a jótanácsokat is feljegyezték.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában