Megmérettetés

2023.03.20. 19:00

Vidám ünnepségen díjazták a Bolyai matematika verseny legjobbjait +FOTÓK

Harminckettedik alkalommal rendezte meg a Bolyai Matematika Versenyt a kertvárosi általános iskola. A megmérettetésen a Tatabányán és a város környékén élő általános iskolások mérték össze tudásukat. Az ünnepélyes díjkiosztónak rendhagyó módon a Kertvárosi Általános Iskola Verebély László utcai telephelyének aulája adott otthont.

Sz. N.

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. P.

– Iskolánk névadó szellemiségét követve nagy hangsúlyt fektet a matematikai kompetenciák, a logikus gondolkodás fejlesztésére – hangsúlyozta köszöntő beszédében Váraljainé Vasecz Mária intézményvezető. A versenyen tatabányai és Tatabánya környéki iskola tanulók mérték össze tudásukat.

Dr. Kancz Csaba főispán is megosztotta gondolatait a díjátadón, aki kiemelte, hogy a tudomány, a technika, az iparosodás nem tudott volna előre menni, ha nincsen jó matekosok, akikből később mérnök lesz vagy valamilyen komoly reáltudományokkal foglalkozó szakember. Itt éppen pedagógusként adják tovább ezt a tudást.

A bolyaisok zenés és dalos előadással készültek a közönségnek és diáktársaiknak. Akadt olyan is a fellépők között, aki később díjat is vett át a kitűnő eredményéért.

Ezt követően dr. Takács Ádám, a Tatabányai Tankerületi Központ szakmai vezetője köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében hangsúlyozta, hogy a tehetség önmagában nem elengedő. Kitartás, gyakorlás és szorgalom, valamint a kiváló mentorok, pedagógusok felkészültségének együttese a közös siker kulcsa, amellyel akár egész életutat befolyásolni képes ajtók nyílhatnak meg a diákok előtt. A megmérettetés a szervezők nélkül nem jöhetne létre, ezért a szervezésben, a feladatok összeállításában és javításában segítőknek is megköszönték a munkát. Majd oklevéllel és könyvvel díjazták a dobogós helyet elérőket, valamint a felkészítő tanáraiknak is oklevelet és egy-egy szál virágot adtak át.

Magyarné Kocsis Andrea és Pataki Zoltánné a körzeti képviselő asszonyai külön meglepetéssel készültek a bolyais díjazottaknak. A Bárdos László Gimnázium tanulóját, Jackl Vivient külön kiemelték, ezúttal nem úszóeredményei miatt, hanem a matematika versenyen való szerepléséért. A nyolcadik osztályos tanuló eddig minden évben dobogós helyen végzett.

Ők voltak a legjobbak

3. évfolyam: 1. Herke Korvin Bánk (Tima Endre Ált. Isk., Bánkiné Bálványos Bernadett), 2. Fazekas Lilla (Váci Mihály Ált. Isk., Zverger Mária), 3. Szilvási Lajos (Bolyai János Ált. Isk., Nagyné Pirka Beáta), 3. Majoros Márk (Bolyai János Ált. Isk., Wiszt Henriett).

4. évfolyam: 1. Vígh Johanna (Szent Margit Ált. Isk., Némethné Nánási Erika), 2. Pintér Gergő (Bolyai János Ált. Isk., Szabó Tünde), 3. Vígh Viktória (Pólya György Ált. Isk., Horváth-Rambold Éva).

5. évfolyam: 1. Mürkl Máté (Bolyai János Ált. Isk., Sámuel Mária), 2. Steiner Benedek Zoltán (Kecskédi Ált. Isk., Mátisné Lócskai Judit), 3. Magyar Máté (Bárdos László Gimnázium, Csermák Júlia).

6. évfolyam: 1. Martina József (Kecskédi Ált. Isk., Mátisné Lócskai Judit), 2. Moravcsik Máté (Bolyai János Ált. Isk., Polányiné Schatz Anikó), 3. Bisztriczky Gergő (Kölcsey Ferenc Ált. Isk., Piti Zoltánné).

7. évfolyam: 1. Farkas Zita (Szent Margit Ált. Isk., Bércesné Hegedüs Rózsa), 2. Bense Kamilla (Szent Margit Ált. Isk., Bércesné Hegedüs Rózsa), 3. Jüngling Áron (Kecskédi Ált. Isk., Linczmaier László).

8. évfolyam: 1. Jackl Vivien (Bárdos László Gimnázium, Kőrösi-Fehér Róbertné), 2. Glevitczky Ádám István (Pólya György Ált. Isk., Kovaliczky Istvánné), 3. Sándor Marcell Ferenc (Bárdos László Gimnázium, Kőrösi-Fehér Róbertné).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában