Utak

2023.03.18. 09:24

Véget ért a tél, már a helyi burkolatjavításokra készül a Közút

Március 16-án véget ért a téli üzem a Magyar Közútnál, így mostantól a javítási munkálatoké lesz a főszerep.

Kemma.hu

Ismét az útjavításoké lesz a főszerep

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt./Facebook-oldala

Hamarosan megkezdődhetnek a lokális burkolatjavítások, hiszen március 16-án véget ért a téli üzem – hívta fel a figyelmet a Magyar Közút. A közleményükből megtudtuk, hogy mérnökségenként még legalább egy, síkosságmentesítésre alkalmas gépet bevetésre készen tartanak. A meleg aszfalt keverő telepek nyitását követően azonban már a javítási munkák kerülnek a fókuszba.

Ezen felül kiemelték: a 125 napos téli üzem során a Közút szakemberei 98 napon végeztek síkosságmentesítést, 42 napon pedig hóeltakarítást. Bár az Országos Meteorológiai Szolgálat összesítése alapján 1901 óta a 2022-23-as téli időszak volt a második legenyhébb téli szezon, a hajnali, reggeli fagyok miatt országosan így is több mint 48 ezer tonna sót, több mint 3,6 millió liter kálcium-klorid oldatot és 117 tonna érdesítőanyagot juttattak ki a 31 ezer kilométernyi országos közúthálózatra.

A lokális burkolatfelújítások és a kátyúk megszüntetésén túl a szakemberek kaszálást, növényzetgondozást, szemétszedést és jelzőtáblák, védőkerítések, vezetőoszlopok, szalagkorlátok kihelyezését, bevonását, tisztítását, valamint jelzőlámpák karbantartását végzik. A Magyar Közút végezetül arra kéri az autósokat, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek a munkaterületek térségében és vigyázzanak az utakon dolgozó mérnökségi szakemberekre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában