Jó tudni

2023.03.05. 08:30

Újabb korlátozások lesznek Tatán a Gesztenye fasori felújítás miatt - TÉRKÉP

Folytatódnak a Gesztenye fasoron lévő munkálatok, újabb lezárásokról tájékoztatott a tatai Facebook-oldal.

Kemma.hu

Gesztenye-fasorban, a Vasút utcában és környékén zajló csatornaépítés a következő, 5. üteméhez érkezett, melynek tervezett kivitelezési időszaka március 7. és április 20. közé esik. Ebben az időben, ahogy arról Tata Facebook-oldalán beszámoltak, változik a helyszínen a forgalmi rend március 7-én 10 órától.

Ideiglenes forgalmi rend lesz érvényben a következő közterületeken:

  • – a Bacsó Béla út és a Gesztenye fasor kereszteződésében félpályás útlezárás lesz, jelzőlámpás irányítással. A kanyarodás nem lesz biztosított a vasútállomás, illetve a Gesztenye-fasor irányába sem.
  • a vasútállomást a Honvéd utca irányából lehet majd megközelíteni kerülő (terelő) úton. A Honvéd utca és a vasútállomás között jelzőlámpa irányítja majd a forgalmat, és útszükületre is kell számítani a buszforgalom miatt.
  • A Bacsó Béla út-Gesztenye fasor kereszteződésében lévő gyalogátkelőt áthelyezik a Jázmin utca-Bacsó Béla út kereszteződésébe.

Március 7-én 10 órától a helyi járatos autóbuszok a Honvéd utca irányából, kerülő úton közelítik majd meg a vasútállomást. A lezárás miatt az 1, 1M, 1T, 1R, 2, 4, 4T, 6, 6T, 9, 9M jelzésű helyi autóbuszjáratok, az 1. számú főút – Honvéd utca (régi Szomódi út) – Honvéd utca – „Hadi út” – vasútállomás terelő útvonalon közlekednek. Az érintett járatok a forgalmirend változásából adódóan többletmenetidővel érkeznek a vasútállomásra. A vasútállomás gyalogosan továbbra is elérhető marad a „Vasútállomás bejárati út” elnevezésű megállóhelyen leszállva.

A 8706 Tata – Szomód – Dunaszentmiklós regionális vonalszámon közlekedő autóbuszjáratok a vasútállomás (Tata, vá.) elnevezésű megállóhely érintése nélkül közlekednek, a járatokról/járatokra a „Vasútállomás bejárati út” elnevezésű megállóhelyen lehet fel, illetve leszállni.

A helyszínen szöveges jelzőtáblák is tájékoztatják a közlekedőket a lezárásról és a vasútállomás megközelítési lehetőségeiről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában