Taroltak a Zrínyin

2023.03.18. 07:26

Értik a matekot - mondjuk, melyik lett a vármegye legeredményesebb vidéki általánosa

A három fordulós Zrínyi Ilona Matematikaverseny vármegyei fordulójának ünnepélyes eredményhirdetését március 10-én tartották Tatán a Kőkúti Általános Iskolában. A megmérettetésen kitűnően szerepeltek az ászári diákok.

Sz. N.

Kiváló ászári matekosok

Forrás: Ászári Jászai Mari Általános Iskola/Facebook

A verseny iskolai fordulójából tíz tanuló jutott a döntőbe, ahol több száz gyermek versenyzett második osztálytól a tizenkettedik évfolyamig. Az Ászári Jászai Mari Általános Iskola tanulói szépen teljesítettek a versenyen, így még a vármegyei legeredményesebb általános iskolai címet is kiérdemelték az ország egyik legrangosabb matematika megmérettetésén. Szécsényi Tímea hetedik osztályos tanuló a harmadik helyen végzett, ezzel eredménnyel az országos döntőbe jutott. Léránt Anna Eszter második osztályos tanuló a tizenkettedik, míg Csonka Balázs nyolcadik osztályos tanuló a tizenötödik helyen végzett. 

Az iskola további döntősei is: Janó Noémi Zsófia másodikos, Geczinger Tamás harmadikos, Kovács Anna Csenge és Krausz Lara negyedik osztályos, Geczinger Kitti és Petőcz Dániel ötödikes, valamint Szabó Lilla hetedik osztályos tanulók voltak.

A diákokat Kakula Zsoltné, Szakál Henriett, Lovasi Péterné, Sinigláné Gurumlai Piroska, Méhesné György Ildikó és Garas Mariann készítették fel a versenyre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában