Nyitás május elsején

2023.03.22. 12:34

Kedvezmény miatt is vonzó lehet az esztergomi piacon árulni

Május 1-jén nyit az új esztergomi piac. A Simor János utca belvároshoz közeli, pár éve sétálóutcává alakított részén az építkezés közel a végleges arculatot mutatja. A nyitás fontos része a változatos árukínálat, melynek előmozdítása érdekében az önkormányzat egy új döntésével segít.

Pöltl Zoltán

Május első napján nyit a piac

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. Z.

A több napirendet tárgyaló március 20-i esztergomi képviselő-testületi ülésen az első napirendi pontként volt szó egy előterjesztés nyomán az új városi piacról. Az önkormányzat által megalkotott rendelet szabályozza a piac működését, melyben az árusok helyhasználati díja is szerepel. A létesítmény üzemeltetője, az Esztergom Turisztikai Kft. ez utóbbi témában készített tájékoztatót, mely szerint „igényfelmérés alapján egy kedvezményesebb és rugalmasabb konstrukció kialakítása szükséges a helyhasználati díjak vonatkozásában.”

Az új helyhasználati díjak konstrukciója lehetőséget ad napi, havi, negyedéves (azaz három hónapra vonatkozó) és egész éves asztalbérlésre és továbbra is kedvezményesebb bérlési lehetőséget biztosít a mezőgazdasági őstermelők részére – olvasható a március 20-i ülésre beadott előterjesztésben. A módosításról szóló előterjesztést a képviselők egyhangú szavazattal fogadták el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában