Őrzik emlékét

2023.03.09. 14:32

Emlékfát ültettek Piliscséven Kosztka Gábor tiszteletére

A helyi sport- és közösségi élet megkerülhetetlen alakjának, Kosztka Gábornak az emlékére ültettek emlékfát a településen.

W.P.

Emlékfát ültettek Piliscséven

Fotó: W.P.

Egy csüngő japánakácfát ültettek el a napokban a sportöltöző mellett a helyi sport- és közösségi élet megkerülhetetlen alakjának, Kosztka Gábornak az emlékére – tudtuk meg Kosztkáné Rokolya Bernadett polgármestertől. A közelmúltban elhunyt Kosztka Gábor negyven éven át szolgálta a klubot, a felnőtt csapat futball kapusaként, de elnök-helyettesi pozícióban is segítette az egyesületet, sőt a pálya karbantartása, mérkőzések előtti felvonalazása mellett a gyermekeket szállította idegenbeli bajnokikra is.

Mindemellett Kosztka Gábor a helyi felnőtt néptánccsoportnak is tagja volt tizenkét évig. A klub elnöksége Kosztka Gábor több évtizedes önzetlen munkássága elismeréseként döntött az emlékfa mellett, a megfelelő fajta kiválasztására és az ültetés koordinálásra Kosztka Ernő, a Magyar Kertépítők Országos Szövetségének elnökét kérték fel. Megható pillanat volt, hogy a Piliscsév-Császár labdarúgó mérkőzés első hazai gólja után a játékosok kiszaladtak a pályáról és lerótták tiszteletüket az emlékfánál.

 

Címkék#emlékfa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában