Kitüntetés

2023.03.19. 16:37

Életművét elismerő díjat kapott a Tatabányán élő Dall'Asta Arnold

A vármegyénk székhelyén élő, iparos dinasztiából származó Dall’Asta Arnold műkőkészítő és kőfaragó kisiparosa Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete által rendezett XXIII. Nemzetközi Kőkonferencián életművét elismerő díjat vehetett át.

F. K.

Életmű díjáról szóló oklevelét mutatja a mikrofon mögött Dall'Asta Arnold

Forrás: Beküldött

Mint elhangzott, az ipartestület örökös tiszteletbeli elnöke hatvankilenc évvel ezelőtt kezdett el dolgozni édesapja műhelyében. Ötvenhat esztendővel ezelőtt kapta meg az iparengedélyét, amely alapján a mai napig ténykedik szakmájában. Ipargyakorlásának kezdete óta folyamatosan aktív tagja az iparosok érdekvédelmi szervezeteinek. Mindig hitt az érdekérvényesítés, az összefogás erejében. Választott tisztségeiben sem sajnálta energiáit arra, hogy segítse szaktársait.

Nagyon sok érdek-képviseleti tisztséget töltött be. Például elnöke volt a KIOSZ tatabányai csoportjának, a megyei kőfaragó szakosztálynak, több cikluson keresztül elnökségi tagként ténykedett az Ipartestületek Országos Szövetsége megyei szervezetében. Nevéhez fűződik, hogy az elsők között alakult meg a kőfaragók és műkőkészítők országos szakmai szervezete, amely mindmáig tatabányai székhellyel működik.

Dall’Asta Arnold a Kőfaragó és Műkőkészítő Kisiparosok Országos Tanácsa jogutódjaként 1990-ben megalakult Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestületnek huszonhárom éven át volt elnöke a tagság bizalmából. Ténykedését sok-sok díjjal köszönték meg. Átvehette a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést és a Magyar Kézművességért Díj arany fokozatú elismerést is.

Megbecsülés

A Dall’Asta Arnold által életre hívott magyarországi Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete már huzamosabb ideje nemzetközi megbecsülésnek örvend. Például huszonhárom esztendeje érkeznek nagyon komoly színvonalat képviselő partnerek a hazai rendezésű nemzetközi kőfaragó fesztiválra, a magyar köves szakma házigazdája lehetett egy európai kőfaragó találkozónak, alapító tagja lettünk az Alkotó Kézművesség Európai Szövetségnek.

 

 

Címkék#elismerés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában