Kínálat

2023.03.09. 20:00

Éjszakai fürdőzés, koncertek és sakkverseny - ezek a hétvége legjobb programjai

Mutatjuk a hétvégi programkínálatot Komárom-Esztergom vármegyében.

B. M.

Csorba Lórán, a Lóci Játszik frontembere a zenekarral Tatára érkezik

Forrás: Ripost

Fotó: Máté Krisztián

„Én Zeném” Oroszlányban

Péntek 17 órától a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében zenés programmal várják az éppen erre vágyókat. Az est vendége Karap Diána színésznő, az OVTV szerkesztő-műsorvezetője lesz. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Élményfestés Tatabányán

A kicsikre is gondolnak Tatabányán: Március 12-én, vasárnap 11 és 17 óra között a két klasszikus mesefigurát, Mickey-t és Minnie-t örökíthetik meg azok, akik ellátogatnak a Textúra Kreatív Műhelybe. Az eseményre a 6 éven felülieket várják, akik 30x40-es vászonra, akril festékkel fogják lépésről-lépésre megfesteni a képet. A foglalkozást Németh Zsófia iparművész és rajztanár tartja. Az élményfestés időtartama alatt a gyermekek felügyelete megoldott, rágcsálnivaló és üdítőt pedig biztosítva lesz.

Éjszakai Fürdőzés Esztergomban

Szombaton este 8-tól hajnali 1-ig nőnapi éjszakai fürdőzést tartanak az esztergomi Aquasziget fürdőkomplexumban. Az alkalom során szauna maraton is vár a kikapcsolódni vágyókra, a hölgyeknek pedig külön szauna programokkal is kedveskednek a szervezők a Rózsa szaunában. A zenés hangulat sem maradhat el, amiért DJ Luigi felel ezúttal, így garantált lesz a jó hangulat az este folyamán.

Sakkverseny gyerekeknek

Az Esztergomi Sakk Club a legendás felvidéki sportvezetőnek, Juhász Lászlónak állít emléket a róla elnevezett sakkversenyen. Mint mondják, Laci bá nagyon sokat tett a Duna fölött átívelő sakkbarátságért, hiszen Kőhídgyarmatból épített erős csapatot, és őszinte szívvel támogatta a sakkozást Felvidéken, valamint Magyarországon. A szombaton 9-től kezdődő versenyt az esztergomi Schweidel Szállóban rendezik meg, ahova alsós és felsős általános iskolásokat várnak két csoportban, a lányok-fiúk külön kerülnek díjazásra. A versennyel kapcsolatos további infókat az esemény Facebook-oldalán lehet megtalálni.

Koncertest a Peronban

Március 11-én este ismét koncertekkel várja a zene kedvelőit a tatai Peron Music Club. Az este folyamán fellép a GranCanada és a Lóci játszik, minden további infót pedig az esemény Facebook-oldalán lehet elolvasni.

Ismét megtelik élettel a Monostori Erőd

Tavaszi Zsongás Petőfi Nyomán címmel egész hétvégés programot kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt a komáromi Monostori Erőd. Szombaton és vasárnap egyaránt lehetőség nyílik erdőtúrára tárlatvezetéssel, megtekinthető lesz A költő visszatér című rockopera, valamint 1848/49-es fegyver- és ágyúbemutatóra is sor kerül.

Társasozni jó!

A vértesszőlősi Mókavár Játszóház ismét várja a 4 és 8 év közötti gyerkőcöket pénteken fél 5-től egy mókás társasjáték délutánra. A szervezők mindenképp bíztatják a szülőket, hiszen a gyerekek a szórakozás mellett nem csak különböző szociális készségeket gyakorolhatnak (pl. osztozás, sportszerűség, elfogadni a veszítést), de a kognitív funkciójuk is fejlődik.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában