Nőnap

2023.03.08. 12:09

20 kiló lisztből készültek a nőnapi palacsinták Oroszlányban (fotók)

Húsz kilogramm lisztből, negyven tojásból, és tizennyolc liter tejből készített palacsintát Torma Lajos a március 8-i nőnap alakalmából, aki így kedveskedett a gyengébbik nem képviselőinek.

Wágner Zsanett

A sütés látványos mozzanatoktól sem volt mentes

Forrás: 24 Óra

Fotó: Wágner Zsanett

A gasztronómiai program harmadik alkalommal is beváltotta a hozzá fűzött reményeket: a program kezdete után két órával már több mint hatvan aláírás szerepelt a résztvevők listáján. Segítség is volt: Ceglédi László, Dancs József, Nyári Géza, Károlyi Sándor, Kovács Tibor és Pirosi Jenő személyében, akik kétóránként váltották a főszervezőt.

Sokan érkeztem megkóstolni az édes finomságokat
Sokan érkeztek megkóstolni az édes finomságokat
Fotós: Wágner Zsanett / Forrás: 24 Óra

A tavalyi alkalommal a bányászváros főterén hirdette meg a rendezvényt, az idén helyszínváltozás történt. Az ötlethez csatlakozott a Bányász Klub Közösségi és Rendezvényház, ahol díjmentesen biztosították az intézmény folyosóját Tormáéknak. Becslések alapján több, mint 500 adag édesség készült a nap folyamán, amelyhez a tölteléket is biztosították. Választható volt a fahéjas, túrós és lekváros töltelék, de a hagyományos kakaóporos sem maradhatott el. Hogy az is jól lakjon, aki nem szereti a palacsintát - bár ritkán találkozni ilyen kifogással - az első száz vendégnek egy szál szegfűvel is készültek.

Jó hangulatban készültek a palacsinták
Jó hangulatban készültek a palacsinták 
Fotós: Wágner Zsanett / Forrás: 24 Óra

Torma Lajos tökélyre fejleszti a palacsintázást. További tervei szerint palacsintanapot is szervez a későbbiekben, ahol lesz verseny és rengeteg édesség is – ahol majd egyebek mellett sós verzióval is találkozhatunk. Portálunk választ kapott a kérdésre is, hogy miért éppen palacsinta? Állítólag egyedülálló a Tormás palacsinta – bár a túrós fogyott a legjobban.

Kerékpározás
“Gyere el, tekerj és nyerj!” címmel szervez programot az Oroszlányi Szabadidő Egyesület (OSZE). Az oroszlányi Bányász Klub elől a hétvégén indul a nőnapi kerékpározás, ugyancsak Torma Lajos szervezésében. A szomszédos környei vasútállomásig tartó távot sikeresen teljesítők között kisorsolnak majd egy női kerékpárt. A rendezvény fő támogatói Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Lazók Zoltán polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában