Szélkárok

2023.02.04. 11:58

Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Bánhidán, áram és fűtés nélkül maradtak a lakók

A Skanzen mögött található egyik távvezeték sérült meg a szél miatt. Van, ahol reggel óta nincs áram, fagyoskodnak a tatabányai városrészben élők.

Kemma.hu

Forrás: e.on

Információink szerint Tatabánya Bánhida városrészének jelentős részében áramkimaradás van február 4., szombat reggel 7 óra óta. A bánhidai családi házak többségében gázkazánok biztosítják a fűtést. 

Ahol jelenleg szünetel az áramellátás, ott melegvíz sincs, akár villanybojler, akár kazán állítaná azt elő, így sok bánhidai fűteni sem tud. Van ház, ahol 19 fok alá esett a hőmérséklet.

Az áramkimaradást a Skanzen mögött található leszakadt nagyfeszültségű vezeték okozza. A szolgáltató tájékoztatása szerint szakembereik már dolgoznak a hiba elhárításán.

Komárom-Esztergom vármegyében reggel óta harmadfokú, piros riasztás van érvényben a szél miatt. A legerősebb széllökések meghaladhatják a 110 kilométer/órát.

A katasztrófavédők azt kérik, aki teheti, maradjon otthona biztonságában. Az extrém erős szél ugyanis egészséges, nagy fákat csavarhat ki az elmúlt időszak esőzéseiben jelentősen felázott talajból.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában