Kemma.hu podcast

2023.02.11. 20:00

Kemma-podcast: önkéntes tartalékosok jelentkezését várja a honvédség

Legújabb podcastünkben az önkéntes tartalékosokról beszélgettünk. Különleges a lehetőség, a civilek ugyanis akár munkájuk mellett szolgálhatják a hazájukat.

G. D. V.

Czibula Tamás és Bakos Gábor a tartalékos katonák kiképzéséről és feladatairól beszéltek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Czibula Tamás főtörzsőrmester és Bakos Gábor őrmester az MH 12. Területvédelmi Zászlóaljtól érkeztek hozzánk. Legfrissebb podcastünkben ők meséltek a tartalékos katonák kiképzéséről és feladatairól.

Gábor maga is önkéntes tartalékos, aki még iskolásként jelentkezett katonának. A hétvégén tartott kiképzések nem zavarták a tanulmányait, az iskola befejeztével pedig csatlakozhat a hivatásos állományba is. Jelenleg az iraki misszióra készül. 

A főtörzsőrmester elárulta, hogy több területre is keresnek önkéntes tartalékos katonákat. Mindenkinek egységesen részt kell vennie a 12 modulos alapképzésen és egy alkalmassági vizsgán. A sikeres vizsga után kapják meg a feladataikat, amit a civil munkájuk mellett, azzal összeegyeztetve is el tudnak látni.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában