Virággal köszöntötték

2023.02.22. 18:33

Harminc éve segíti Tata nemzetközi kapcsolatait a szívvel-lélekkel dolgozó referens

Három évtizede segíti a tatai önkormányzat munkáját Osgyán Zsuzsanna nemzetközi referens. A rangos Európa Díj elnyerése is részben Osgyán Zsuzsanna munkájának köszönhető.

G. D. V.

Osgyán Zsuzsanna nemzetközi referens már 30 éve segíti az önkormányzat munkáját

Forrás: 24 Óra

Fotó: G. D. V.

Kedves eseménnyel kezdődött a februári testületi ülés Tatán. Michl József polgármester virággal köszöntött egy, a hivatalban 30 éve dolgozó hölgyet. Osgyáni Zsuzsanna, építész közgazdász, 1993 február 1.-e óta Tata Város Önkormányzat hivatalának köztisztviselője.

A város vezetője beszédében kiemelte, hogy Zsuzsa sok olyan dolgot hozott létre, szervezett meg, talált ki, amiket az aktuális városvezetés végül megvalósított. Nemzetközi referensként 30 éve közreműködik Tata testvérvárosaival kapcsolatos szervezési feladatokban. Előkészíti az önkormányzat ezzel kapcsolatos kezdeményezéseit, előterjesztéseit, ápolja a nemzetközi kapcsolatainkat. Segítséget nyújt a testvérvárosi kapcsolatokban résztvevő intézményeknek, civil szervezeteknek és magánszemélyeknek. 

A város egyik rangos elismerése is részben Zsuzsának köszönhető. Tata éveken keresztül pályázott az Európa Díjra. A város 1999-ben elnyerte az Európai Diplomát, 2000-ben a Becsület Zászlót és 2004-ben pedig a Becsület Plakettet. Ezek voltak az alapfeltételei az Európa Díjnak. 

A város önkormányzata az azóta eltelt időszakban is minden évben pályázott a rangos díjnak az elnyerésére. Ebben a kitüntetésben évente mindössze egy európai település részesülhet. 

Végül 2013-ban, részben Zsuzsa munkájának köszönhetően Tata törekvéseit siker koronázta: megkapta a rangos kitüntetést. Magyarországon eddig egyedül Szeged városa érte el ezt a sikert. Ebben az évben Zsuzsa megkapta a várostól az Év Közszolgálati Dolgozója elismerést is. 

A polgármester hozzátette: Tata 9 testvérvárossal és egy partnervárossal rendelkezik, melyből három magyarajkúak által lakott testvértelepülés, az elszakított területeken nagy Magyarország részén, Erdélyben, Felvidéken vagy Délvidéken fekszik. Osgyáni Zsuzsanna kiemelkedő tevékenységet végez a határon túli magyar közösségekkel való kapcsolatok ápolásában is, Tata város nevében.

Mindent megtesz azért, hogy az önkormányzat testvérvárosi kapcsolatai bővüljenek, a hivatalos kapcsolatokon túlmenően a lakosság, a tatai polgárok, az emberek közötti kapcsolatok ápolásában is folyamatosan tevékenykedik

– méltatta a nemzetközi referenst a polgármester, hozzátéve, hogy Zsuzsa munkáját mindig a legmagasabb szakmai színvonalon, és mindig körültekintően látta el, feladatellátásra a pontosság, a precízség és a szeretet jellemző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában