Elbontották

2023.02.10. 13:29

Fotók: hűlt helye van Tatabánya első kórházának, a volt Napsugár Áruháznak

Tatabánya több mint 100 éves épülete lett a múlté.

S. G.

Ez maradt a Napsugár áruházból

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Már elbontották a volt Napsugár Áruházat a Gál lakótelepen. A munkagépek tevékenységéről több tatabányai közösségi oldal is beszámolt. Mi is jártunk a területen

A volt Napsugár Áruház állapota jelentősen megromlott. A tulajdonos Spar Magyarország Kft. Ezért döntött a bontás mellett. Akkor a terület hasznosításával kapcsolatosan még nem született döntés a cégen belül.

Tatabánya-Óvárosban a Napsugár Áruház eredeti épülete 1899-ben (egyes források szerint 1900-ban) épült, és 1912-ig dr. Szabó Ignác vezetésével az első bányakórháznak adott otthont. 

Később több intézmény, szervezet, sőt kereskedelmi egység is működött itt. A Napsugár Áruház 1962. március 1-jén nyílt, majd 1981. márciusától Olcsó Áruk Boltja üzemelt az épületben. Privatizálták 1993-ban, s ezt követően különféle üzletek otthona lett. Ma azonban más csak a törmelék árulkodik arról, hogy itt korábban egy épület volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában